Ձեռագրերը չեն այրվում
27.02.2021 / 19:00
Քաղաքական
27.02.2021 / 16:05
Հարցազրույց
27.02.2021 / 13:00
Քաղաքական
27.02.2021 / 11:00
Սատիրիկոն/Լուր-մեկնաբանություն
26.02.2021 / 22:00
06.02.2021   15:00
112

Հեշտ ու համեղ. Գազարով աղցան


Աֆրիկյան խոհանոցում գազարով աղցանի մի քանի տարբերակ կա՝ ինչպես եփած գազարից, այնպես էլ՝ հում:

Ստորև ներկայացված գազարի աղցանը շատ հայտնի է Ալժիրում և հիանալի համադրվում է համեմունքներով պատրաստված մսով ուտեստների հետ: Պարզապես պետք է հյութալի, քաղցր ու համեղ գազար ընտրել, հակառակ դեպքում աղցանը չի ստացվի:

Բաղադրիչները
4 բաժնի համար

  • 500 գ գազար, ցանկալի է՝ մանր
  • 3 պճեղ սխտոր
  • կես կիտրոնի հյութ
  • 3-4 ճյուղ մաղադանոս կամ անանուխ
  • 1/2 թ. գ. կայենյան պղպեղ (кайенский перец)
  • 1/2-1 թ. գ. զիրայի սերմեր
  • մի փոքր շաքարավազ, ցանկալի է՝ շագանակագույն
  • ծովի խոշոր աղ

Պատրաստման եղանակը

  1. Զիրան լցրեք չոր թավայի մեջ, դրեք միջին ուժգնության կրակի վրա, խառնելով՝ 1-2 րոպե բովեք: Երբ համեմունքի բույրը զգաք, վերցրեք կրակից:
  2. Զիրային ավելացրեք աղն ու կայենյան պղպեղը, տրորեք, վերածեք փոշու:
  3. Մաքրեք սխտորն ու գազարը: Գազարը բաժանեք չորս մասի, եթե մեծ գազարներ են, ավելի շատ մասերի բաժանեք:
  4. Կտրտած գազարը սխտորի, շաքարավազի ու մի փոքր աղի հետ լցրեք եռացող ջրի մեջ ու 15 րոպե եփեք:
  5. Պատրաստի գազարը թողեք քամվի, չորացրեք, տեղադրեք ափսեի մեջ, համեմեք: Եփած սխտորը նույնպես կարող եք կտրտել ու որպես համեմունք օգտագործել:
  6. Թողեք 15 րոպե հովանա, վրան կիտրոնի հյութ և մանրացրած մաղադանոս կամ անանուխ լցրեք:

Խորհուրդ: Աղցանի տոնական տարբերակի համար կարող եք գազարի հետ միասին հում բազուկ օգտագործել և համեմել նարնջի հյութով ու անանուխով:

«Չորրորդ իշխանություն», թիվ 5, 2021



Համաձայն «Հեղինակային իրավունքի և հարակից իրավունքների մասին» օրենքի՝ լրատվական նյութերից քաղվածքների վերարտադրումը պետք է չբացահայտի նյութի էական մասը: Կայքի նյութերից քաղվածքներ արտատպելիս լրատվամիջոցի անվանման նշումը և ակտիվ հղումի տեղադրումը պարտադիր է:
Հարգելի ընթերցողներ, այստեղ դուք կարող եք տեղադրել ձեր կարծիքը տվյալ նյութի վերաբերյալ` օգտագործելով Facebook-ի ձեր account-ը: Խնդրում ենք լինել կոռեկտ և հետևել մեր պարզ կանոներին. արգելվում է տեղադրել թեմային չվերաբերող մեկնաբանություններ, գովազդային նյութեր, վիրավորանքներ և հայհոյանքներ: Խմբագրությունն իրավունք է վերապահում ջնջել մեկնաբանությունները` նշված կանոնները խախտելու դեպքում:

 Պիտակներ

         աֆրիկյան խոհանոց, Նմուշներ աշխարհի խոհանոցներից, «Չորրորդ իշխանություն»


››› Արմեն Շեկոյան. Միջնորդը
››› «Չորրորդ իշխանություն» թերթի և 4rd.am կայքի ՀԱՅՏԱՐԱՐՈՒԹՅՈՒՆԸ
››› Ո՞ւմ ձեռնտու չէ 200 միլիոն դոլարի ներդրումը
››› Երևանի ժառանգության պաշտպանության կոմիտեի հայտարարությունը
››› Իշխելու թշվառությունն ու փառքի արվեստը
››› Անասնաֆերմա՝ Նարեկ Սարգսյանից Նիկոլ Փաշինյանին... Տիգրան Ավինյանին էլ
››› Մերժվածների ջղակծկումների և վարչապետի ձախողումների արանքում
››› Ո՞վ է եղել իրական դավաճանը
››› Երբ թիրախավորվում է լռությունը
››› Ինչո՞ւ են զինվորները զոհվում Ղարաբաղում և ինչո՞ւ են բոլոր զոհերը հայաստանցի
››› Մշակութային հեղափոխություն չի լինելու
››› Ատելության խոսքը, ամբոխահաճությունը և տրամաբանությունը
››› Տաշիրյան սարդոստայն
››› Գործող Սահմանադրությունը կարող է ոչնչացնել հեղափոխությունը
››› Առաջիկա երկու-երեք ամիսները վճռորոշ են լինելու
››› ԱԱԾ-ն պետք է կանխի Քոչարյանի գայթակղությունները
››› Նիկոլն ընդդեմ Նիկոլի
››› Այսպես է լինում, երբ վեթթինգի փոխարեն հավատում են դատախազի ազնիվ խոսքին
››› Սրանց գործը փախնողներին «հաջող» անելն է
››› Արսեն Թորոսյանն ու Ալեն Սիմոնյանը՝ 1-9 հաշվով պարտության գլխավոր մեղավորներ
››› Ակորդեոնիստը որոշել է նստել «սուխոյ ատկազով»
››› ՀՀԿ-ի անհաջող գրագողությունը
››› Տանը վեր ընկնելու ժամանակները
››› Անցյալի պատանդները

Ամենաընթերցված













Շատ ուրախ ե՞ք
Շատ ուրախ ե՞ք
09.02.2021 / 980









Էդ սպառնըմ ե՞ս
Էդ սպառնըմ ե՞ս
10.02.2021 / 847




















Խզարում ենք
Խզարում ենք
02.02.2021 / 637