Քաղաքական
07.08.2020 / 22:00
Լուր-մեկնաբանություն
07.08.2020 / 21:30
Քաղաքական
07.08.2020 / 21:00
Քաղաքական
07.08.2020 / 20:00
Լուր-մեկնաբանություն
07.08.2020 / 19:00
Տնտեսական
07.08.2020 / 17:00
18.07.2020   15:00
390

Հեշտ ու համեղ. Գուլյաշ՝ իտալական ձևով


Կենտրոնական Եվրոպային մոտ լինելու շնորհիվ որոշ կերակրատեսակներ հեշտությամբ տեղափոխվել են իտալական խոհանոց ու դարձել դրա մի մասը: Այդպես է եղել նաև ավանդական հունգարական ուտեստի՝ գուլյաշի հետ:

Իտալական Տրիեստ քաղաքում այս ուտեստը տոնական է համարվում՝ «ուտեստ կիրակի օրվա համար», ինչպես ասում են տեղացիները: Ուտեստը պատրաստելիս ոչ միայն թանկարժեք տավարի միս են օգտագործում, այլ նաև այն բավական երկար են պատրաստում, քանի որ շտապելու դեպքում լավ գուլյաշ չի ստացվի:

Բաղադրիչները

  • 800 գ տավարի փափուկ միս
  • 2 խոշոր գլուխ սոխ
  • 2 խոշոր լոլիկ
  • 1 ճյուղ հազրեվարդ (розмарин)
  • 1 ճյուղ խնկածաղիկ (майоран)
  • 1 ճ. գ. աղացած քաղցր պապրիկա
  • 1 դափնու տերև
  • 4 ճ.գ. ձիթապտղի ձեթ
  • աղ

Պատրաստման եղանակը

  1. Միսը միջին չափի քառակուսիների ձևով կտրատեք: Լոլիկների վրա խաչաձև կտրվածք արեք, 30 վրկ մտցրեք եռացրած, ապա սառը ջրի մեջ, մաքրեք կեղևից ու սերմերից, պտղամիսը շատ մանր կտրատեք: Մանր կտրատեք նաև հազրեվարդն ու խնկածաղիկը:
  2. Սոխը բարակ օղակների ձևով կտրատեք: Մեծ ու խորը թավայի մեջ տաքացրեք ձեթը, միջին ուժգնության կրակի վրա մոտ 5 րոպե տապակեք սոխը: Կրակը ուժեղացրեք, ավելացրեք միսը և բոլոր կողմերից 5-7 րոպե տապակեք, մինչև ոսկեգույն երանգ ստանալը:
  3. Ավելացրեք խնկածաղիկը, հազրեվարդը, դափնու տերևն ու լոլիկը: Խառնեք: 1 բաժակ տաք ջուր ավելացրեք, աղ ու պապրիկա արեք: Հասցրեք եռման աստիճանի, կրակը թուլացրեք և անընդհատ խառնելով՝ կափարիչի տակ պատրաստեք մոտ 1 ժամ: Անհրաժեշտության դեպքում տաք ջուր ավելացրեք: 

Գուլյաշը մատուցեք տաք վիճակում:

«Չորրորդ իշխանություն», թիվ 18, 2020



Հարգելի ընթերցողներ, այստեղ դուք կարող եք տեղադրել ձեր կարծիքը տվյալ նյութի վերաբերյալ` օգտագործելով Facebook-ի ձեր account-ը: Խնդրում ենք լինել կոռեկտ և հետևել մեր պարզ կանոներին. արգելվում է տեղադրել թեմային չվերաբերող մեկնաբանություններ, գովազդային նյութեր, վիրավորանքներ և հայհոյանքներ: Խմբագրությունն իրավունք է վերապահում ջնջել մեկնաբանությունները` նշված կանոնները խախտելու դեպքում:
 Պիտակներ

         իտալական խոհանոց, «Չորրորդ իշխանություն», Նմուշներ աշխարհի խոհանոցներից


››› Երևանի ժառանգության պաշտպանության կոմիտեի հայտարարությունը
››› Իշխելու թշվառությունն ու փառքի արվեստը
››› Անասնաֆերմա՝ Նարեկ Սարգսյանից Նիկոլ Փաշինյանին... Տիգրան Ավինյանին էլ
››› Մերժվածների ջղակծկումների և վարչապետի ձախողումների արանքում
››› Ո՞վ է եղել իրական դավաճանը
››› Երբ թիրախավորվում է լռությունը
››› Ինչո՞ւ են զինվորները զոհվում Ղարաբաղում և ինչո՞ւ են բոլոր զոհերը հայաստանցի
››› Մշակութային հեղափոխություն չի լինելու
››› Ատելության խոսքը, ամբոխահաճությունը և տրամաբանությունը
››› Տաշիրյան սարդոստայն
››› Գործող Սահմանադրությունը կարող է ոչնչացնել հեղափոխությունը
››› Առաջիկա երկու-երեք ամիսները վճռորոշ են լինելու
››› ԱԱԾ-ն պետք է կանխի Քոչարյանի գայթակղությունները
››› Նիկոլն ընդդեմ Նիկոլի
››› Այսպես է լինում, երբ վեթթինգի փոխարեն հավատում են դատախազի ազնիվ խոսքին
››› Սրանց գործը փախնողներին «հաջող» անելն է
››› Արսեն Թորոսյանն ու Ալեն Սիմոնյանը՝ 1-9 հաշվով պարտության գլխավոր մեղավորներ
››› Ակորդեոնիստը որոշել է նստել «սուխոյ ատկազով»
››› ՀՀԿ-ի անհաջող գրագողությունը
››› Տանը վեր ընկնելու ժամանակները
››› Անցյալի պատանդները

Ամենաընթերցված





Երգիր, որ չկռվես




«ՉԻ» ռիթմով
«ՉԻ» ռիթմով
01.08.2020 / 1054















Ստոպ-կադր
Ստոպ-կադր
01.08.2020 / 617









Մարգոյի ամոթը
Մարգոյի ամոթը
06.08.2020 / 451











В ритме «ЧИ»
В ритме «ЧИ»
01.08.2020 / 365