...

Հեշտ ու համեղ. Կապամա

Հեշտ ու համեղ. Կապամա

Ալբանական խոհանոցում, որպես կանոն, «առաջին, երկրորդ ուտեստ» բաժանումը չկա, սեղանին սովորաբար մեկ կշտացնող ու կալորիական ուտեստ են մատուցում: 

Օրինակ՝ այս մեկը՝ կապաման՝ մսով, կանաչիով ու բնական յոգուրդով կերակուրը:

Բաղադրիչները

  • 800 գ գառան միս
  • 400 մլ մսի արգանակ
  • 1 մեծ գլուխ սոխ
  • 2 մեծ կապ կանաչ սոխ
  • 2 մեծ կապ սպանախ
  • ձիթապտղի ձեթ
  • ալյուր
  • կծու, կարմիր աղացած պղպեղ
  • աղ, աղացած սև պղպեղ
  • 200 գ բնական յոգուրդ՝ ուտեստի հետ մատուցելու համար

Պատրաստման եղանակը

  1. Ոչ մեծ կտորներով կտրտեք գառան միսը, թաթախեք ալյուրի մեջ: Մաքրեք ու մանր կտրատեք գլուխ սոխը: Տաքացրեք արգանակը:
  2. Մեծ, խորը, հաստ հատակով թավայի մեջ մի փոքր ձեթ տաքացրեք: Ուժեղ կրակի վրա բոլոր կողմերից տապակեք մսի կտորները, մինչև ոսկեգույն երանգ ստանալը: Պատրաստի միսը տեղադրեք ափսեի մեջ:
  3. Միսը տապակելուց հետո նույն թավայի մեջ ձեթ ավելացրեք, լցրեք կտրտած սոխը, 3 րոպե տապակեք, միսը նորից լցրեք թավայի մեջ, ավելացրեք տաք արգանակը, հասցրեք եռման աստիճանի: 40 րոպե թույլ կրակի վրա շոգեխաշեք:
  4. Կանաչ սոխն ու սպանախը խոշոր կտրատեք (ցողունները կարող եք հեռացնել կամ թողնել): Կանաչ սոխն ավելացրեք մսով թավայի մեջ, 10 րոպե շոգեխաշեք մսի հետ:
  5. Հետո թավայի մեջ ավելացրեք սպանախը, աղ, կարմիր ու սև պղպեղ արեք, 5 րոպե էլ շոգեխաշեք:

Ուտեստը մատուցեք տաք վիճակում սառը յոգուրդի հետ:

«Չորրորդ իշխանություն», թիվ 14, 2020

ՆՄԱՆԱՏԻՊ ՆՅՈՒԹԵՐ
Դեպի ՎԵՐ