Քաղաքական
07.08.2020 / 22:00
Լուր-մեկնաբանություն
07.08.2020 / 21:30
Քաղաքական
07.08.2020 / 21:00
Քաղաքական
07.08.2020 / 20:00
Լուր-մեկնաբանություն
07.08.2020 / 19:00
Տնտեսական
07.08.2020 / 17:00
04.07.2020   15:00
533

Հեշտ ու համեղ. Մրգային կարկանդակ՝ իտալական ձևով


Առաջարկում ենք պատրաստել խնձորով ու տանձով իտալական այս կարկանդակը:

Բաղադրիչները

  • 2 մեծ տանձ
  • 2 միջին չափի քաղցր-թթու խնձոր
  • 2/3 բաժակ շաքարավազ
  • 1/2 բաժակ կաթ
  • 4 ձու
  • 4 չոր թխվածքաբլիթ
  • 1/3 բաժակ ալյուր ու մի փոքր էլ տապակին ցանելու համար
  • 1 փաթեթ կամ 10 գ փխրեցուցիչ
  • 1 փոքր բաժակ ռոմ
  • մի պտղունց աղացած դարչին
  • կարագ տապակին քսելու համար

Պատրաստման եղանակը

  1. Խնձորն ու տանձը կլպեք, մաքրեք սերմերից, պտղամիսը կտրտեք: Կտրտած միրգը լցրեք պնակի մեջ, վրան լցրեք ռոմը և 1/2 բաժակ շաքարավազը: Պնակը ծածկեք, թողեք 1 ժամ: Թխվածքաբլիթները փշրեք:
  2. Մեկ այլ պնակի մեջ ձուն հարեք մնացած շաքարավազի հետ, ավելացրեք ալյուրն ու փխրեցուցիչը, փշրած թխվածքաբլիթը, աղացած դարչինն ու կաթը: Խառնեք, մինչև միատարր զանգված ստանաք: Հետո զգուշորեն խառնեք տանձի ու խնձորի հետ:
  3. Շրջանաձև տապակը պատեք կարագով, վրան ալյուր ցանեք: Ստացված խառնուրդը լցրեք տապակի մեջ: Տապակը 40 րոպեով տեղադրեք 180 աստիճան ցելսիուս տաքության ջեռոցում:
  4. Երբ կարկանդակը պատրաստ լինի, տեղադրեք այն սկուտեղի վրա: Կարող եք մատուցել ինչպես տաք, այնպես էլ սառը վիճակում:

Խորհուրդ: Այս կարկանդակի համար խնձոր ու տանձ ընտրելիս նախապատվությունը տվեք հասած, բայց պինդ մրգերին: Քանի դեռ խնձորն ու տանձը ռոմի մեջ են, դրանք կարող են մգանալ: Եթե դա ձեզ դուր չի գալիս, կարող եք մինչև ռոմի մեջ մտցնելը կիտրոնի հյութով ցողել մրգերը: Այս դեպքում շաքարի քանակն էլ պետք է ավելացնել 1 ճաշի գդալով: Կարկանդակը պատրաստելիս աշխատեք սեզոնային մրգեր օգտագործել: Խնձորն ու տանձը կարող եք սալորով ու դեղձով փոխարինել: Շատ հետաքրքիր է նաև դդումի և մրգերի համադրությունը:

«Չորրորդ իշխանություն», թիվ 16, 2020



Հարգելի ընթերցողներ, այստեղ դուք կարող եք տեղադրել ձեր կարծիքը տվյալ նյութի վերաբերյալ` օգտագործելով Facebook-ի ձեր account-ը: Խնդրում ենք լինել կոռեկտ և հետևել մեր պարզ կանոներին. արգելվում է տեղադրել թեմային չվերաբերող մեկնաբանություններ, գովազդային նյութեր, վիրավորանքներ և հայհոյանքներ: Խմբագրությունն իրավունք է վերապահում ջնջել մեկնաբանությունները` նշված կանոնները խախտելու դեպքում:
 Պիտակներ

         Նմուշներ աշխարհի խոհանոցներից, «Չորրորդ իշխանություն», իտալական խոհանոց


››› Երևանի ժառանգության պաշտպանության կոմիտեի հայտարարությունը
››› Իշխելու թշվառությունն ու փառքի արվեստը
››› Անասնաֆերմա՝ Նարեկ Սարգսյանից Նիկոլ Փաշինյանին... Տիգրան Ավինյանին էլ
››› Մերժվածների ջղակծկումների և վարչապետի ձախողումների արանքում
››› Ո՞վ է եղել իրական դավաճանը
››› Երբ թիրախավորվում է լռությունը
››› Ինչո՞ւ են զինվորները զոհվում Ղարաբաղում և ինչո՞ւ են բոլոր զոհերը հայաստանցի
››› Մշակութային հեղափոխություն չի լինելու
››› Ատելության խոսքը, ամբոխահաճությունը և տրամաբանությունը
››› Տաշիրյան սարդոստայն
››› Գործող Սահմանադրությունը կարող է ոչնչացնել հեղափոխությունը
››› Առաջիկա երկու-երեք ամիսները վճռորոշ են լինելու
››› ԱԱԾ-ն պետք է կանխի Քոչարյանի գայթակղությունները
››› Նիկոլն ընդդեմ Նիկոլի
››› Այսպես է լինում, երբ վեթթինգի փոխարեն հավատում են դատախազի ազնիվ խոսքին
››› Սրանց գործը փախնողներին «հաջող» անելն է
››› Արսեն Թորոսյանն ու Ալեն Սիմոնյանը՝ 1-9 հաշվով պարտության գլխավոր մեղավորներ
››› Ակորդեոնիստը որոշել է նստել «սուխոյ ատկազով»
››› ՀՀԿ-ի անհաջող գրագողությունը
››› Տանը վեր ընկնելու ժամանակները
››› Անցյալի պատանդները

Ամենաընթերցված





Երգիր, որ չկռվես




«ՉԻ» ռիթմով
«ՉԻ» ռիթմով
01.08.2020 / 1052















Ստոպ-կադր
Ստոպ-կադր
01.08.2020 / 615









Մարգոյի ամոթը
Մարգոյի ամոթը
06.08.2020 / 448










В ритме «ЧИ»
В ритме «ЧИ»
01.08.2020 / 363