Երեքշաբթի 29.09.2020 00:08

Սատիրիկոն/Լուր-մեկնաբանություն
28.09.2020 / 21:00
Սատիրիկոն
28.09.2020 / 20:30
Սատիրիկոն/Լուր-մեկնաբանություն
28.09.2020 / 19:00
Սատիրիկոն/Լուր-մեկնաբանություն
28.09.2020 / 17:30
Սատիրիկոն/Լուր-մեկնաբանություն
28.09.2020 / 16:00
05.09.2020   15:00
152

Հեշտ ու համեղ. Մսագնդիկներ՝ տոմատի սոուսի մեջ


Կա՞ աշխարհում մեկը, որը չի սիրում մսագնդիկներ. կարծում ենք՝ ոչ: Իտալացիներն էլ բացառություն չեն. այս ուտեստից մանկության, տնական խոհանոցի բույր է գալիս, ինչը հիմա նորաձև արտահայտությամբ comfort food են անվանում: Իսկ այս կախարդական ուտեստը բավական հեշտ է պատրաստվում:

Բաղադրիչները
4-6 բաժնի համար

  • 600 գ մսի խճողակի խառնուրդ՝ ձեր ճաշակով (տավարի, հավի, հնդուհավի, գառան ու խոզի)
  • 2 ձու
  • 200 գ չորահաց՝ առանց կեղևի
  • 1 միջին չափի գլուխ սոխ
  • 1 լիտր տրորած լոլիկ (տոմատի պյուրե)
  • 100 մլ կաթ
  • 1-2 պճեղ սխտոր
  • 2 ճյուղ մաղադանոս
  • 1 կույտ քերած պարմեզան պանիր
  • 3 ճ.գ. ձիթապտղի ձեթ
  • աղ

Պատրաստման եղանակը

  1. Չորահացը փշրեք, կաթը լցրեք վրան, 10 րոպե թողեք կաթի մեջ:
  2. Դանակի կոթով ճզմեք, մաքրեք, ապա մանրացրեք սխտորը: Մաղադանոսի ցողունները հեռացրեք, տերևները մանր կտրատեք:
  3. Խառնեք մսի խճողակը, ձվերը, մանրացրած սխտորն ու մաղադանոսը, պարմեզան պանիրը: Հացը հանեք կաթի միջից, լավ քամեք, ավելացրեք մյուս բաղադրիչներին և ինչպես հարկն է հունցեք:
  4. Ձեռքերն անընդհատ տաք ջրի մեջ մտցնելով՝ մսի խճողակից ընկույզի մեծության գնդիկներ արեք:
  5. Մաքրեք ու մանր կտրատեք սոխը: Հաստ հատակով լայն կաթսայի մեջ տաքացրեք ձիթապտղի ձեթը, միջին ուժգնության կրակի վրա տապակեք սոխը մինչև փափկելը: Ավելացրեք տրորած լոլիկն ու կես բաժակ ջուր: Խառնեք:
  6. Միջին կրակի վրա եռման աստիճանի հասցրեք տրորած լոլիկը: Երբ սոուսը պնդանա, ավելացրեք մսագնդիկները, կրակն ուժեղացրեք, կափարիչը փակեք ու 45-60 րոպե շոգեխաշեք՝ անընդհատ հետևելով, որ դրանք չվառվեն ու կաթսայի հատակին չկպչեն:

«Չորրորդ իշխանություն», թիվ 25, 2020



Հարգելի ընթերցողներ, այստեղ դուք կարող եք տեղադրել ձեր կարծիքը տվյալ նյութի վերաբերյալ` օգտագործելով Facebook-ի ձեր account-ը: Խնդրում ենք լինել կոռեկտ և հետևել մեր պարզ կանոներին. արգելվում է տեղադրել թեմային չվերաբերող մեկնաբանություններ, գովազդային նյութեր, վիրավորանքներ և հայհոյանքներ: Խմբագրությունն իրավունք է վերապահում ջնջել մեկնաբանությունները` նշված կանոնները խախտելու դեպքում:
 Պիտակներ

         իտալական խոհանոց, «Չորրորդ իշխանություն», Նմուշներ աշխարհի խոհանոցներից


››› «Չորրորդ իշխանություն» թերթի և 4rd.am կայքի ՀԱՅՏԱՐԱՐՈՒԹՅՈՒՆԸ
››› Ո՞ւմ ձեռնտու չէ 200 միլիոն դոլարի ներդրումը
››› Երևանի ժառանգության պաշտպանության կոմիտեի հայտարարությունը
››› Իշխելու թշվառությունն ու փառքի արվեստը
››› Անասնաֆերմա՝ Նարեկ Սարգսյանից Նիկոլ Փաշինյանին... Տիգրան Ավինյանին էլ
››› Մերժվածների ջղակծկումների և վարչապետի ձախողումների արանքում
››› Ո՞վ է եղել իրական դավաճանը
››› Երբ թիրախավորվում է լռությունը
››› Ինչո՞ւ են զինվորները զոհվում Ղարաբաղում և ինչո՞ւ են բոլոր զոհերը հայաստանցի
››› Մշակութային հեղափոխություն չի լինելու
››› Ատելության խոսքը, ամբոխահաճությունը և տրամաբանությունը
››› Տաշիրյան սարդոստայն
››› Գործող Սահմանադրությունը կարող է ոչնչացնել հեղափոխությունը
››› Առաջիկա երկու-երեք ամիսները վճռորոշ են լինելու
››› ԱԱԾ-ն պետք է կանխի Քոչարյանի գայթակղությունները
››› Նիկոլն ընդդեմ Նիկոլի
››› Այսպես է լինում, երբ վեթթինգի փոխարեն հավատում են դատախազի ազնիվ խոսքին
››› Սրանց գործը փախնողներին «հաջող» անելն է
››› Արսեն Թորոսյանն ու Ալեն Սիմոնյանը՝ 1-9 հաշվով պարտության գլխավոր մեղավորներ
››› Ակորդեոնիստը որոշել է նստել «սուխոյ ատկազով»
››› ՀՀԿ-ի անհաջող գրագողությունը
››› Տանը վեր ընկնելու ժամանակները
››› Անցյալի պատանդները

Ամենաընթերցված
















Մալադե´ց, աներ
Մալադե´ց, աներ
11.09.2020 / 1526





















Վազիր դատարան
Վազիր դատարան
23.09.2020 / 882