Հինգշաբթի 22.10.2020 15:30

Սատիրիկոն/Լուր-մեկնաբանություն
22.10.2020 / 13:00
Սատիրիկոն/Լուր-մեկնաբանություն
21.10.2020 / 22:00
Սատիրիկոն/Լուր-մեկնաբանություն
21.10.2020 / 21:00
Սատիրիկոն/Լուր-մեկնաբանություն
21.10.2020 / 20:30
Սատիրիկոն/Լուր-մեկնաբանություն
21.10.2020 / 20:00
Քաղաքական
21.10.2020 / 19:00
03.10.2020   15:00
186

Հեշտ ու համեղ. Մսով հաց «ուդիդու» և ծաղկակաղամբով տաք աղցան


Սարդինյան լեքսիկոնում «ուդիդու» նշանակում է «եփված»: Սա Սարդինիայում հովվի ճաշի տարբերակներից մեկն է: Ռեստորաններում այս ուտեստը պատրաստելիս թարմ հաց են օգտագործում, իսկ ահա հովիվները ստիպված են ինչ-որ կերպ «վերակենդանացնել» արդեն չորացած կտորները: Եվ իհարկե, նրանք ուտեստը պատրաստելիս խոզի ու տավարի միս չեն օգտագործում, այլ այն, ինչ ձեռքի տակ է՝ ոչխարի միս: 

Ռեստորանների կողմից մի փոքր վերամշակման ենթարկված այս ուտեստի ստորև ներկայացված տարբերակը բավական համեղ է ստացվում:

Բաղադրիչները
4 բաժնի համար

  • 400 գ տավարի փափուկ միս
  • 400 գ խոզի փափուկ միս
  • 2 միջին չափի գլուխ սոխ
  • 4 միջին չափի լոլիկ
  • 2 պճեղ սխտոր
  • փոքր փունջ ռեհան
  • 1 մեծ կտոր հաց
  • 4 ճ.գ. ձիթապտղի ձեթ
  • աղ, աղացած սև պղպեղ

Տաք աղցանի համար

  • 1 միջին գլուխ ծաղկակաղամբ
  • 2 մեծ լոլիկ
  • 1 միջին չափի գլուխ սոխ
  • 40 գ բեկոն
  • 4 ճ.գ. ձիթապտղի ձեթ
  • աղ, աղացած սև պղպեղ

Պատրաստման եղանակը

  1. Միսը ոչ մեծ կտորներով կտրատեք: Սոխը բարակ օղակների ձևով կտրատեք, սխտորն ու ռեհանը մանրացրեք: Լոլիկների վրա խաչաձև կտրվածք արեք, 30 վրկ մտցրեք տաք ջրի, ապա սառը ջրի մեջ, կեղևը հեռացրեք: Հեռացրեք նաև սերմերն ու հեղուկը: Պտղամիսը մանր կտրատեք:
  2. Խորը թավայի մեջ տաքացրեք 3 ճ.գ. ձեթը, ավելացրեք միսը և ուժեղ կրակի վրա տապակեք մինչև կարմրելը, 5-7 րոպե: Աղ ու պղպեղ արեք: Միսը տեղադրեք տաք ափսեի մեջ:
  3. Թավայի մեջ, որտեղ միսն եք տապակել, 5 րոպե տապակեք նաև սոխը մինչև փափկելը: Ավելացրեք լոլիկը, խառնեք, ավելացրեք տաք միսը, ևս 40 րոպե տապակեք: Եթե հեղուկն արագ գոլորշիանա, տաք ջուր ավելացրեք:
  4. Քանի դեռ միսը շոգեխաշվում է, պատրաստեք աղցանը: Լոլիկների վրա խաչաձև կտրվածք արեք, 30 վրկ մտցրեք տաք, ապա սառը ջրի մեջ, կեղևը, սերմերն ու հեղուկը հեռացրեք: Պտղամիսը կտրատեք: Ծաղկակաղամբի տերևներն ու կոշտ մասերը հեռացրեք: Ծաղկակաղամբը մասնատեք, 5-7 րոպե մտցրեք եռացող աղաջրի մեջ, կիսաեփ արեք:
  5. Մանր կտրատեք սոխն ու բեկոնը: Բեկոնը տապակեք թավայի մեջ, միջին ուժգնության կրակի վրա, 3-4 րոպե: Ավելացրեք սոխը, տապակեք ևս 5 րոպե: Ծաղկակաղամբը լցրեք սոխով ու բեկոնով թավայի մեջ: Խառնելով 2-3 րոպե տապակեք: Ավելացրեք լոլիկները, աղ ու պղպեղ արեք, ևս 7-8 րոպե տապակեք:
  6. Հացը ոչ մեծ կտորներով կտրատեք, առանձին թավայի մեջ մնացած ձեթով տապակեք: Մսի մեջ ավելացրեք սխտորն ու ռեհանը, խառնեք, 5 րոպե տապակեք: Ավելացրեք նաև հացի կտորները, ևս 5 րոպե թողեք կրակի վրա:
  7. Մատուցեք տաք վիճակում, տաք աղցանի հետ միասին:

Խորհուրդ: Որպեսզի աղցանն ավելի գունազարդ լինի, ծաղկակաղամբի կեսը կարող եք փոխարինել բրոկոլիով: Նրանք, ովքեր կծու են սիրում, կարող են աղցանի մեջ մանր կտրտած կծու չիլի պղպեղ ավելացնել: Բացի այդ, այսպես կարող եք պատրաստել ոչ միայն ծաղկակաղամբը, այլև դդումը: Բաղադրատոմսը նույնությամբ կրկնեք՝ ծաղկակաղամբը փոխարինելով 1,5 սմ հաստության դդումի կտորներով:
 



Համաձայն «Հեղինակային իրավունքի և հարակից իրավունքների մասին» օրենքի՝ լրատվական նյութերից քաղվածքների վերարտադրումը պետք է չբացահայտի նյութի էական մասը: Կայքի նյութերից քաղվածքներ արտատպելիս լրատվամիջոցի անվանման նշումը և ակտիվ հղումի տեղադրումը պարտադիր է:
Հարգելի ընթերցողներ, այստեղ դուք կարող եք տեղադրել ձեր կարծիքը տվյալ նյութի վերաբերյալ` օգտագործելով Facebook-ի ձեր account-ը: Խնդրում ենք լինել կոռեկտ և հետևել մեր պարզ կանոներին. արգելվում է տեղադրել թեմային չվերաբերող մեկնաբանություններ, գովազդային նյութեր, վիրավորանքներ և հայհոյանքներ: Խմբագրությունն իրավունք է վերապահում ջնջել մեկնաբանությունները` նշված կանոնները խախտելու դեպքում:
 Պիտակներ

         իտալական խոհանոց, «Չորրորդ իշխանություն», Նմուշներ աշխարհի խոհանոցներից


››› Կարդացեք Չարենց
››› Կարդացեք Չարենց
››› Կարդացեք Չարենց
››› «Չորրորդ իշխանություն» թերթի և 4rd.am կայքի ՀԱՅՏԱՐԱՐՈՒԹՅՈՒՆԸ
››› Ո՞ւմ ձեռնտու չէ 200 միլիոն դոլարի ներդրումը
››› Երևանի ժառանգության պաշտպանության կոմիտեի հայտարարությունը
››› Իշխելու թշվառությունն ու փառքի արվեստը
››› Անասնաֆերմա՝ Նարեկ Սարգսյանից Նիկոլ Փաշինյանին... Տիգրան Ավինյանին էլ
››› Մերժվածների ջղակծկումների և վարչապետի ձախողումների արանքում
››› Ո՞վ է եղել իրական դավաճանը
››› Երբ թիրախավորվում է լռությունը
››› Ինչո՞ւ են զինվորները զոհվում Ղարաբաղում և ինչո՞ւ են բոլոր զոհերը հայաստանցի
››› Մշակութային հեղափոխություն չի լինելու
››› Ատելության խոսքը, ամբոխահաճությունը և տրամաբանությունը
››› Տաշիրյան սարդոստայն
››› Գործող Սահմանադրությունը կարող է ոչնչացնել հեղափոխությունը
››› Առաջիկա երկու-երեք ամիսները վճռորոշ են լինելու
››› ԱԱԾ-ն պետք է կանխի Քոչարյանի գայթակղությունները
››› Նիկոլն ընդդեմ Նիկոլի
››› Այսպես է լինում, երբ վեթթինգի փոխարեն հավատում են դատախազի ազնիվ խոսքին
››› Սրանց գործը փախնողներին «հաջող» անելն է
››› Արսեն Թորոսյանն ու Ալեն Սիմոնյանը՝ 1-9 հաշվով պարտության գլխավոր մեղավորներ
››› Ակորդեոնիստը որոշել է նստել «սուխոյ ատկազով»
››› ՀՀԿ-ի անհաջող գրագողությունը
››› Տանը վեր ընկնելու ժամանակները
››› Անցյալի պատանդները

Ամենաընթերցված

Մարգո է վատացել
Մարգո է վատացել
04.10.2020 / 6790






















Բարև, անորակներ
Բարև, անորակներ
01.10.2020 / 1545







Սա՞ էր ձեր թափը
Սա՞ էր ձեր թափը
03.10.2020 / 1420




Ժողովրդին ատողը


Էդիկ, դու սուս
Էդիկ, դու սուս
15.10.2020 / 1335