Նրբաբլիթը Խորվաթիայի ամենահայտնի ավանդական քաղցր ուտեստն է: Այն ինչից ասես չեն պատրաստում՝ միայն դեղնուցից կամ առանց դեղնուցի խմորով, սովորական կամ հնդկաձավարի ալյուրով, շոկոլադե կամ վանիլային, և այդպես շարունակ: Նրբաբլիթները մատուցում են մուրաբայի, հարած սերուցքի, մրգերի կամ պաղպաղակի հետ:
Բաղադրիչները
4 բաժնի համար
- 1 բաժակ ալյուր
- 1,2-1,5 բաժակ կաթ
- 2 ճ.գ. շաքարավազ
- 1 ճ.գ. վանիլային շաքարավազ
- 1 ձու
- 4-5 ճ.գ. բուսական յուղ
- 1 թ.գ. փխրեցուցիչ
- աղ
Մատուցելու համար՝ ըստ ճաշակի
- մուրաբա, թարմ մրգեր, հարած սերուցք, պաղպաղակ կամ շոկոլադի մածուկ
Պատրաստման եղանակը
- Թասի մեջ ձուն հարեք սովորական շաքարավազի, վանիլային շաքարավազի ու մի փոքր աղի հետ, ավելացրեք ½ բաժակ տաք ջուր և կաթի կեսը: Խառնեք:
- Աստիճանաբար ավելացրեք ալյուրն ու փխրեցուցիչը՝ չդադարելով հարել, որպեսզի գնդիկներ չառաջանան:
- Ավելացրեք մնացած կաթը, 1 ճ.գ. բուսական յուղը, խառնեք, թասը ծածկեք ու 30 րոպե թողեք:
- Բարակ հատակով մեծ թավան տաքացրեք, հատակին մի փոքր բուսական յուղ քսեք և լցրեք խմորի բարակ շերտը:
- Նրբաբլիթները երկու կողմից տապակեք, մինչև ոսկեգույն երանգ ստանալը:
- Նրբաբլիթները մատուցեք չորս հատն իրար վրա դրած, մուրաբայով, պաղպաղակով, մրգերով, շոկոլադով կամ սերուցքով՝ առանձին կամ բոլորը միասին:
Խորհուրդ: Եթե ուզում եք զարմացնել ձեր հյուրերին, պատրաստի նրբաբլիթները լապշայի նման բարակ կտրատեք, լցրեք ափսեների մեջ, վրան մեղր լցրեք ու զարդարեք հարած սերուցքով, ընկուզեղենով ու շոկոլադով:
«Չորրորդ իշխանություն», թիվ 23, 2020