Սատիրիկոն/Լուր-մեկնաբանություն
05.03.2021 / 14:00
Սատիրիկոն/Լուր-մեկնաբանություն
05.03.2021 / 12:00
Սատիրիկոն/Լուր-մեկնաբանություն
04.03.2021 / 21:00
Քաղաքական
04.03.2021 / 20:00
Սատիրիկոն/Լուր-մեկնաբանություն
04.03.2021 / 19:00
07.11.2020   15:00
186

Հեշտ ու համեղ. Պորտուգալական հացով ապուր


Պորտուգալական խոհանոցում ավանդական առաջին ուտեստները արգանակի կամ ջրի հիմքով հացով թանձր ապուրներն են: Հացով ապուրի տարբերակները շատ-շատ են՝ մանր ձկներով, բանջարեղենով, կանաչիով ու ձվով: 
Մեր առաջարկած տարբերակն ամենահեշտն ու արագն է:

Բաղադրիչները
4-6 բաժնի համար

  • 600 գ չորացրած սպիտակ հաց
  • 4-6 ձու
  • 12 ձիթապտուղ
  • 4 պճեղ սխտոր
  • փոքրիկ փունջ համեմ
  • 2 ճ.գ. գինու քացախ
  • 6 ճ.գ. ձիթապտղի ձեթ
  • ծովի խոշոր աղ

Պատրաստման եղանակը

  1. Համեմը մանր կտրատեք, սխտորը մաքրեք: Հացը փոքր կտորների բաժանեք:
  2. Սխտորը, համեմն ու ծովի աղը ճզմեք, մինչև միատարր զանգված ստանալը: Այդ զանգվածը լցրեք բլենդերի մեջ, ավելացրեք ձիթապտղի ձեթն ու խառնեք:
  3. Լայն կաթսայի մեջ մի փոքր աղով ու քացախով եռացրեք ջուրը: Ձվերից յուրաքանչյուրը ջարդեք ափսեի մեջ, հետո լցրեք եռացող ջրի մեջ: Այս ձևով միաժամանակ կարող եք 3 ձու պատրաստել: Պատրաստի ձվերը նրբորեն չորացրեք կտորից անձեռոցիկներով, որպեսզի սպիտակուցային թաղանթը չպատռվի:
  4. Սոուսին ավելացրեք 3 բաժակ եռացրած ջուրը, որը մնացել է ձվերը պատրաստելուց հետո: Խառնեք ու այդ խառնուրդի մեջ լցրեք հացը: Թույլ կրակի վրա տաքացրեք, լավ խառնեք, որպեսզի հացը թրջվի:
  5. Ապուրը լցրեք տաքացրած ափսեների մեջ՝ յուրաքանչյուրի մեջ ավելացնելով մեկական ձու և ձիթապտուղները (կարող եք օղակաձև կտրտել դրանք, կիսել կամ էլ ամբողջական թողնել): 
  6. Անմիջապես մատուցեք:

Խորհուրդ: Ցանկության դեպքում ջրի փոխարեն կարող եք բանջարեղենի կամ հավի արգանակ օգտագործել, իսկ համեմի հետ մեկտեղ նաև մաղադանոս ու սամիթ ավելացնել:

«Չորրորդ իշխանություն», թիվ 34, 2020



Համաձայն «Հեղինակային իրավունքի և հարակից իրավունքների մասին» օրենքի՝ լրատվական նյութերից քաղվածքների վերարտադրումը պետք է չբացահայտի նյութի էական մասը: Կայքի նյութերից քաղվածքներ արտատպելիս լրատվամիջոցի անվանման նշումը և ակտիվ հղումի տեղադրումը պարտադիր է:
Հարգելի ընթերցողներ, այստեղ դուք կարող եք տեղադրել ձեր կարծիքը տվյալ նյութի վերաբերյալ` օգտագործելով Facebook-ի ձեր account-ը: Խնդրում ենք լինել կոռեկտ և հետևել մեր պարզ կանոներին. արգելվում է տեղադրել թեմային չվերաբերող մեկնաբանություններ, գովազդային նյութեր, վիրավորանքներ և հայհոյանքներ: Խմբագրությունն իրավունք է վերապահում ջնջել մեկնաբանությունները` նշված կանոնները խախտելու դեպքում:

 Պիտակներ

         պորտուգալական խոհանոց, «Չորրորդ իշխանություն», Նմուշներ աշխարհի խոհանոցներից


››› Սա քո պատերազմն էր, Նիկո՛լ
››› Ոչ ոք չի թաքցրել տարածքներ զիջելու փաստը
››› Քայլ արեք, իրար կերեք
››› Արմեն Շեկոյան. Միջնորդը
››› «Չորրորդ իշխանություն» թերթի և 4rd.am կայքի ՀԱՅՏԱՐԱՐՈՒԹՅՈՒՆԸ
››› Ո՞ւմ ձեռնտու չէ 200 միլիոն դոլարի ներդրումը
››› Երևանի ժառանգության պաշտպանության կոմիտեի հայտարարությունը
››› Իշխելու թշվառությունն ու փառքի արվեստը
››› Անասնաֆերմա՝ Նարեկ Սարգսյանից Նիկոլ Փաշինյանին... Տիգրան Ավինյանին էլ
››› Մերժվածների ջղակծկումների և վարչապետի ձախողումների արանքում
››› Ո՞վ է եղել իրական դավաճանը
››› Երբ թիրախավորվում է լռությունը
››› Ինչո՞ւ են զինվորները զոհվում Ղարաբաղում և ինչո՞ւ են բոլոր զոհերը հայաստանցի
››› Մշակութային հեղափոխություն չի լինելու
››› Ատելության խոսքը, ամբոխահաճությունը և տրամաբանությունը
››› Տաշիրյան սարդոստայն
››› Գործող Սահմանադրությունը կարող է ոչնչացնել հեղափոխությունը
››› Առաջիկա երկու-երեք ամիսները վճռորոշ են լինելու
››› ԱԱԾ-ն պետք է կանխի Քոչարյանի գայթակղությունները
››› Նիկոլն ընդդեմ Նիկոլի
››› Այսպես է լինում, երբ վեթթինգի փոխարեն հավատում են դատախազի ազնիվ խոսքին
››› Սրանց գործը փախնողներին «հաջող» անելն է
››› Արսեն Թորոսյանն ու Ալեն Սիմոնյանը՝ 1-9 հաշվով պարտության գլխավոր մեղավորներ
››› Ակորդեոնիստը որոշել է նստել «սուխոյ ատկազով»
››› ՀՀԿ-ի անհաջող գրագողությունը
››› Տանը վեր ընկնելու ժամանակները
››› Անցյալի պատանդները

Ամենաընթերցված








Ստոպ-կադր
Ստոպ-կադր
01.03.2021 / 583






















Բա սա կյա՞նք է
Բա սա կյա՞նք է
03.03.2021 / 305