14.03.2021   15:00
111

Քաղցր ու համեղ. Բրնձի և ցորենի ալյուրից կեքսեր


Այս պորտուգալական կեքսերը «երբ պետք է արագ ու համեղ» շարքից են: Բրնձի ալյուրը խմորին թեթևություն է հաղորդում՝ չնայած օգտագործվող կարագի մեծ քանակին:

Բաղադրիչները
10-12 հատի համար

  • 100 գ բրնձի ալյուր
  • 100 գ ցորենի ալյուր
  • 200 գ շաքարավազ
  • 200 գ կարագ և մի փոքր էլ տապակին քսելու համար
  • 5 ձու
  • 1 կիտրոն
  • 1 ճ.գ. վանիլային շաքարավազ
  • 1 թ.գ. փխրեցուցիչ
  • մի փոքր աղ

Պատրաստման եղանակը

  1. Կարագը փափկացրեք սենյակային ջերմաստիճանի պայմաններում: Ձվերի սպիտակուցներն ու դեղնուցներն առանձնացրեք: Կարագը սովորական և վանիլային շաքարավազի հետ հարիչով հարեք մինչև փքուն զանգված ստանալը:
  2. Դեղնուցները հատիկ-հատիկ ավելացրեք՝ շարունակելով հարելը: Ալյուրի երկու տեսակներն ու փխրեցուցիչը խառնեք իրար: Կիտրոնի կեղևը մանր քերիչով քերեք, ապա ալյուրն ու կիտրոնի կեղևն ավելացրեք կարագի մեջ: Խառնեք մինչև միատարր զանգված ստանալը:
  3. Սպիտակուցը մի փոքր աղի հետ հարեք մինչև փրփրի և ավելացրեք խմորի մեջ՝ փայտե գդալով ներքևից վերև խառնելով:
  4. Կեքսերի համար նախատեսված կաղապարները պատեք կարագով և դրանց մեջ 2/3-ի չափով լցրեք ստացված խմորը:
  5. Կեքսերը 25 րոպե թխեք 180 աստիճան ցելսիուս տաքության ջեռոցում մինչև ոսկեգույն երանգ ստանալը:
  6. Մատուցելուց առաջ ցանցի վրա լրիվ հովացրեք:

Խորհուրդ: Կիտրոնի փոխարեն կարող եք նարնջի կեղև ավելացնել, իսկ վանիլային շաքարավազը փոխարինել դարչինով: 

«Չորրորդ իշխանություն», թիվ 10, 2021



Համաձայն «Հեղինակային իրավունքի և հարակից իրավունքների մասին» օրենքի՝ լրատվական նյութերից քաղվածքների վերարտադրումը պետք է չբացահայտի նյութի էական մասը: Կայքի նյութերից քաղվածքներ արտատպելիս լրատվամիջոցի անվանման նշումը և ակտիվ հղումի տեղադրումը պարտադիր է:
Հարգելի ընթերցողներ, այստեղ դուք կարող եք տեղադրել ձեր կարծիքը տվյալ նյութի վերաբերյալ` օգտագործելով Facebook-ի ձեր account-ը: Խնդրում ենք լինել կոռեկտ և հետևել մեր պարզ կանոներին. արգելվում է տեղադրել թեմային չվերաբերող մեկնաբանություններ, գովազդային նյութեր, վիրավորանքներ և հայհոյանքներ: Խմբագրությունն իրավունք է վերապահում ջնջել մեկնաբանությունները` նշված կանոնները խախտելու դեպքում:

 Պիտակներ

         պորտուգալական խոհանոց, Նմուշներ աշխարհի խոհանոցներից, «Չորրորդ իշխանություն»


››› Չարենց. Դաշնակցականներին (Ներբող քաղաքական)
››› Սա քո պատերազմն էր, Նիկո՛լ
››› Ոչ ոք չի թաքցրել տարածքներ զիջելու փաստը
››› Քայլ արեք, իրար կերեք
››› Արմեն Շեկոյան. Միջնորդը
››› «Չորրորդ իշխանություն» թերթի և 4rd.am կայքի ՀԱՅՏԱՐԱՐՈՒԹՅՈՒՆԸ
››› Ո՞ւմ ձեռնտու չէ 200 միլիոն դոլարի ներդրումը
››› Երևանի ժառանգության պաշտպանության կոմիտեի հայտարարությունը
››› Իշխելու թշվառությունն ու փառքի արվեստը
››› Անասնաֆերմա՝ Նարեկ Սարգսյանից Նիկոլ Փաշինյանին... Տիգրան Ավինյանին էլ
››› Մերժվածների ջղակծկումների և վարչապետի ձախողումների արանքում
››› Ո՞վ է եղել իրական դավաճանը
››› Երբ թիրախավորվում է լռությունը
››› Ինչո՞ւ են զինվորները զոհվում Ղարաբաղում և ինչո՞ւ են բոլոր զոհերը հայաստանցի
››› Մշակութային հեղափոխություն չի լինելու
››› Ատելության խոսքը, ամբոխահաճությունը և տրամաբանությունը
››› Տաշիրյան սարդոստայն
››› Գործող Սահմանադրությունը կարող է ոչնչացնել հեղափոխությունը
››› Առաջիկա երկու-երեք ամիսները վճռորոշ են լինելու
››› ԱԱԾ-ն պետք է կանխի Քոչարյանի գայթակղությունները
››› Նիկոլն ընդդեմ Նիկոլի
››› Այսպես է լինում, երբ վեթթինգի փոխարեն հավատում են դատախազի ազնիվ խոսքին
››› Սրանց գործը փախնողներին «հաջող» անելն է
››› Արսեն Թորոսյանն ու Ալեն Սիմոնյանը՝ 1-9 հաշվով պարտության գլխավոր մեղավորներ
››› Ակորդեոնիստը որոշել է նստել «սուխոյ ատկազով»
››› ՀՀԿ-ի անհաջող գրագողությունը
››› Տանը վեր ընկնելու ժամանակները
››› Անցյալի պատանդները

Ամենաընթերցված




Տիկին, լա՞վ եք
Տիկին, լա՞վ եք
22.04.2021 / 1422































Ցինիկ և տխմար
Ցինիկ և տխմար
13.04.2021 / 584





Ստոպ-կադր
Ստոպ-կադր
11.04.2021 / 556







Совет да любовь