Ձեռագրերը չեն այրվում
27.02.2021 / 19:00
Քաղաքական
27.02.2021 / 16:05
Հարցազրույց
27.02.2021 / 13:00
Քաղաքական
27.02.2021 / 11:00
Սատիրիկոն/Լուր-մեկնաբանություն
26.02.2021 / 22:00
24.01.2021   15:00
129

Քաղցր ու համեղ. Կրեմով զամբյուղիկներ


Pasteis de Belem-ը՝ շատ քաղցր ու բուրումնավետ շերտավոր զամբյուղիկները՝ պատված շաքարի փոշու և դարչինի հաստ շերտով, պորտուգալական ամենահայտնի աղանդերն է:

Բաղադրիչները
10-12 հատի համար

  • 250 գ շերտավոր խմոր
  • 375 մլ կաթ
  • 125 մլ 20 տոկոս յուղայնությամբ սերուցք
  • 4 ձվի դեղնուց
  • 4 ճ. գ. շաքարավազ
  • 2 ճ. գ. ալյուր
  • 1 կիտրոնի կեղև
  • դարչինի փայտիկի կեսը
  • 1 ճ. գ. վանիլային շաքարավազ
  • մի փոքր աղ
  • շաքարի փոշի կամ աղացած դարչին՝ մատուցելու համար

Պատրաստման եղանակը

  1. Պատրաստեք կրեմը. հաստ հատակով կաթսայի մեջ խառնեք կաթը, սերուցքը, դեղնուցները, շաքարավազը, աղը և մաղած ալյուրն ու լավ խառնեք, որպեսզի գնդիկներ չմնան:
  2. Ավելացրեք կիտրոնի քերած կեղևը, դարչինի փայտիկի կեսը և վանիլային շաքարավազը: Կաթսան դրեք թույլ կրակի վրա: Տաքացրեք կրեմը՝ անընդհատ խառնելով մինչև հասնի եռման աստիճանի: Ապա միանգամից հանեք կրակի վրայից, փայլաթիթեղով ծածկեք ու 40 րոպե թողեք, որ լրիվ հովանա: Ի վերջո պետք է խիտ կրեմ-պուդինգ ստանաք: Կրեմն անցկացրեք քամիչի միջով կամ պարզապես հեռացրեք դարչինն ու կիտրոնի կեղևը:
  3. Շերտավոր խմորը ալյուր ցանած սեղանի վրա 2-3 մմ հաստության բացեք, վերածեք ռուլետի և 4 սմ հաստության 10-12 կտորների բաժանեք:
  4. Ձախ ձեռքով վերցրեք խմորի կտորներից մեկը, աջով խմորի մեջտեղում անցք արեք այնպես, որ բարակ հատակով ու մի փոքր ավելի հաստ պատերով զամբյուղիկ ստանաք: 
  5. Զամբյուղիկները տեղադրեք փոքր ձևավոր տարաների մեջ:
  6. Զամբյուղիկների 3/4-ով կրեմ լցրեք և տեղադրեք 180 աստիճան ցելսիուս տաքության ջեռոցի մեջ: Մոտ 15-20 րոպե թող թխվեն՝ մինչև կրեմը ոսկեգույն երանգ ստանա:
  7. Զամբյուղիկները մատուցեք տաք վիճակում՝ վրան շաքարի կամ դարչինի փոշի ցանած:

Խորհուրդ: Կրեմը շատ մի լցրեք, ջեռոցի մեջ այն լավ փքվում է և կարող է տարայի կողքերից թափվել:

«Չորրորդ իշխանություն», թիվ 3, 2021



Համաձայն «Հեղինակային իրավունքի և հարակից իրավունքների մասին» օրենքի՝ լրատվական նյութերից քաղվածքների վերարտադրումը պետք է չբացահայտի նյութի էական մասը: Կայքի նյութերից քաղվածքներ արտատպելիս լրատվամիջոցի անվանման նշումը և ակտիվ հղումի տեղադրումը պարտադիր է:
Հարգելի ընթերցողներ, այստեղ դուք կարող եք տեղադրել ձեր կարծիքը տվյալ նյութի վերաբերյալ` օգտագործելով Facebook-ի ձեր account-ը: Խնդրում ենք լինել կոռեկտ և հետևել մեր պարզ կանոներին. արգելվում է տեղադրել թեմային չվերաբերող մեկնաբանություններ, գովազդային նյութեր, վիրավորանքներ և հայհոյանքներ: Խմբագրությունն իրավունք է վերապահում ջնջել մեկնաբանությունները` նշված կանոնները խախտելու դեպքում:

 Պիտակներ

         Նմուշներ աշխարհի խոհանոցներից, պորտուգալական խոհանոց, «Չորրորդ իշխանություն»


››› Արմեն Շեկոյան. Միջնորդը
››› «Չորրորդ իշխանություն» թերթի և 4rd.am կայքի ՀԱՅՏԱՐԱՐՈՒԹՅՈՒՆԸ
››› Ո՞ւմ ձեռնտու չէ 200 միլիոն դոլարի ներդրումը
››› Երևանի ժառանգության պաշտպանության կոմիտեի հայտարարությունը
››› Իշխելու թշվառությունն ու փառքի արվեստը
››› Անասնաֆերմա՝ Նարեկ Սարգսյանից Նիկոլ Փաշինյանին... Տիգրան Ավինյանին էլ
››› Մերժվածների ջղակծկումների և վարչապետի ձախողումների արանքում
››› Ո՞վ է եղել իրական դավաճանը
››› Երբ թիրախավորվում է լռությունը
››› Ինչո՞ւ են զինվորները զոհվում Ղարաբաղում և ինչո՞ւ են բոլոր զոհերը հայաստանցի
››› Մշակութային հեղափոխություն չի լինելու
››› Ատելության խոսքը, ամբոխահաճությունը և տրամաբանությունը
››› Տաշիրյան սարդոստայն
››› Գործող Սահմանադրությունը կարող է ոչնչացնել հեղափոխությունը
››› Առաջիկա երկու-երեք ամիսները վճռորոշ են լինելու
››› ԱԱԾ-ն պետք է կանխի Քոչարյանի գայթակղությունները
››› Նիկոլն ընդդեմ Նիկոլի
››› Այսպես է լինում, երբ վեթթինգի փոխարեն հավատում են դատախազի ազնիվ խոսքին
››› Սրանց գործը փախնողներին «հաջող» անելն է
››› Արսեն Թորոսյանն ու Ալեն Սիմոնյանը՝ 1-9 հաշվով պարտության գլխավոր մեղավորներ
››› Ակորդեոնիստը որոշել է նստել «սուխոյ ատկազով»
››› ՀՀԿ-ի անհաջող գրագողությունը
››› Տանը վեր ընկնելու ժամանակները
››› Անցյալի պատանդները

Ամենաընթերցված













Շատ ուրախ ե՞ք
Շատ ուրախ ե՞ք
09.02.2021 / 980









Էդ սպառնըմ ե՞ս
Էդ սպառնըմ ե՞ս
10.02.2021 / 847



















Խզարում ենք
Խզարում ենք
02.02.2021 / 637