Քաղաքական
07.08.2020 / 22:00
Լուր-մեկնաբանություն
07.08.2020 / 21:30
Քաղաքական
07.08.2020 / 21:00
Քաղաքական
07.08.2020 / 20:00
Լուր-մեկնաբանություն
07.08.2020 / 19:00
Տնտեսական
07.08.2020 / 17:00
11.07.2020   15:00
508

Հեշտ ու համեղ. Շոկոլադե տուրոն՝ պնդուկով


Տուրոնը՝ որպես աղանդեր (հաճախ նուշով պատրաստված) հանդիպում է Իտալիայի ողջ տարածաշրջանում: Բայց որտեղի՞ց է այն առաջացել: Կարծիք կա, որ այն ծնվել է Չինաստանում, որտեղից էլ տարածվել է նշենին: Իսկ Միջերկրական ծովի տարածաշրջան նշենին բերել են արաբները, այնպես որ՝ տուրոնն ամենայն հավանականությամբ արաբական աղանդերի տեսակ է՝ պատրաստված նշից ու մեղրից: 

Դասական տուրոնը պատրաստում են բացառապես մեղրից ու ընկուզեղենից: Բայց մենք առաջարկում ենք իտալական Մոլիզեի տարբերակը՝ տուրոն պնդուկով ու շոկոլադով:

Բաղադրիչները

  • 400 գ պնդուկ
  • 1 բաժակ շաքարավազ
  • 150 գ մեղր
  • 150 գ մուգ շոկոլադ (70 տոկոս կակաո)
  • 2 ձվի սպիտակուց
  • 150 գ բարակ վաֆլի՝ առանց միջուկի

Պատրաստման եղանակը

  1. Պնդուկը լցրեք տապակի մեջ, 15 րոպեով տեղադրեք 180 աստիճան ցելսիուս ջեռոցի մեջ, թող բովվի: Պնդուկները հանեք ջեռոցից, փռեք կոշտ կտորի վրա: Կտորի մեջ տրորեք պնդուկները, որպեսզի կեղևը մաքրվի:
  2. Շոկոլադը փոքր կտորների բաժանեք: Փոքրիկ կաթսայի մեջ 2 ճ.գ. ջուր ու 2 ճ.գ. շաքարավազ եռացրեք, ավելացրեք շոկոլադը, թույլ կրակի վրա անընդհատ խառնելով՝ հալեցրեք:
  3. Մեկ այլ՝ փոքրիկ կաթսայի մեջ լցրեք մեղրը, դրեք թույլ կրակի վրա ու եփեք մինչև հասնի մի վիճակի, երբ մեղրի կաթիլը գցեք մաքուր ափսեի վրա, այն բյուրեղանա (դա տեղի կունենա 6-10 րոպե հետո):
  4. Ձվի սպիտակուցները լցրեք ջերմադիմացկուն պնակի մեջ, այն պահեք թույլ եռացող ջրի գոլորշու վրա ու հարեք: Եռացող ջուրը պիտի քիչ լինի:
  5. Մնացած շաքարավազն ու 6 ճ.գ. ջուրը միջին ուժգնության կրակի վրա եփեք, մինչև բաց գույնի կարամել ստանալը, մոտ 4-5 րոպե: Ստացված կարամելն ավելացրեք մեղրին: Ավելացրեք նաև շոկոլադը, պնդուկն ու հարած սպիտակուցները:
  6. Վաֆլիների կեսը իրար վրա մի փոքր դրած շարեք սեղանի վրա, վրան լցրեք պնդուկի ու շոկոլադի խառնուրդը, որի հաստությունը 4 սմ-ից շատ չպետք է լինի: Շոկոլադի շերտը ծածկեք վաֆլիների մյուս կեսով: Սպասեք, մինչև տուրոնը մի փոքր հովանա և այն քառակուսիների ձևով կտրատեք: Մատուցելուց առաջ մոտ 1 ժամ թողեք, հովանա:

Խորհուրդ: Տուրոնը կարող եք պատրաստել նաև ընկույզով կամ նուշով: Եթե բաղադրիչների ցանկից շոկոլադը հանեք, սովորական անգույն տուրոն կստանաք: Այդ դեպքում ընկուզեղենն էլ պետք է ավելի քիչ օգտագործեք:

«Չորրորդ իշխանություն», թիվ 17, 2020



Հարգելի ընթերցողներ, այստեղ դուք կարող եք տեղադրել ձեր կարծիքը տվյալ նյութի վերաբերյալ` օգտագործելով Facebook-ի ձեր account-ը: Խնդրում ենք լինել կոռեկտ և հետևել մեր պարզ կանոներին. արգելվում է տեղադրել թեմային չվերաբերող մեկնաբանություններ, գովազդային նյութեր, վիրավորանքներ և հայհոյանքներ: Խմբագրությունն իրավունք է վերապահում ջնջել մեկնաբանությունները` նշված կանոնները խախտելու դեպքում:
 Պիտակներ

         Նմուշներ աշխարհի խոհանոցներից, իտալական խոհանոց, «Չորրորդ իշխանություն»


››› Երևանի ժառանգության պաշտպանության կոմիտեի հայտարարությունը
››› Իշխելու թշվառությունն ու փառքի արվեստը
››› Անասնաֆերմա՝ Նարեկ Սարգսյանից Նիկոլ Փաշինյանին... Տիգրան Ավինյանին էլ
››› Մերժվածների ջղակծկումների և վարչապետի ձախողումների արանքում
››› Ո՞վ է եղել իրական դավաճանը
››› Երբ թիրախավորվում է լռությունը
››› Ինչո՞ւ են զինվորները զոհվում Ղարաբաղում և ինչո՞ւ են բոլոր զոհերը հայաստանցի
››› Մշակութային հեղափոխություն չի լինելու
››› Ատելության խոսքը, ամբոխահաճությունը և տրամաբանությունը
››› Տաշիրյան սարդոստայն
››› Գործող Սահմանադրությունը կարող է ոչնչացնել հեղափոխությունը
››› Առաջիկա երկու-երեք ամիսները վճռորոշ են լինելու
››› ԱԱԾ-ն պետք է կանխի Քոչարյանի գայթակղությունները
››› Նիկոլն ընդդեմ Նիկոլի
››› Այսպես է լինում, երբ վեթթինգի փոխարեն հավատում են դատախազի ազնիվ խոսքին
››› Սրանց գործը փախնողներին «հաջող» անելն է
››› Արսեն Թորոսյանն ու Ալեն Սիմոնյանը՝ 1-9 հաշվով պարտության գլխավոր մեղավորներ
››› Ակորդեոնիստը որոշել է նստել «սուխոյ ատկազով»
››› ՀՀԿ-ի անհաջող գրագողությունը
››› Տանը վեր ընկնելու ժամանակները
››› Անցյալի պատանդները

Ամենաընթերցված





Երգիր, որ չկռվես




«ՉԻ» ռիթմով
«ՉԻ» ռիթմով
01.08.2020 / 1054















Ստոպ-կադր
Ստոպ-կադր
01.08.2020 / 617









Մարգոյի ամոթը
Մարգոյի ամոթը
06.08.2020 / 451











В ритме «ЧИ»
В ритме «ЧИ»
01.08.2020 / 365