Ներկայացնում ենք սլովենական խոհանոցի այս համեղ ու հագեցնող՝ սնկով ու կարտոֆիլով ապուրը:
Բաղադրիչները
4 բաժնի համար
- 300 գ սունկ
- 3 միջին չափի կարտոֆիլ
- 1 ոչ մեծ գլուխ սոխ
- 1 պճեղ սխտոր
- փոքր փունջ մաղադանոս
- 1,5 ճ.գ. խոզի հալած ճարպ
- 1 ճ.գ. ալյուր
- 50 մլ յուղոտ սերուցք
- 1 ճ.գ. գինու քացախ՝ ըստ ցանկության
- 1 լիտր ջուր
- 1 դափնու տերև
- 5-7 հատիկավոր սև պղպեղ
- աղ
Պատրաստման եղանակը
- Մաքրեք կարտոֆիլը, փոքր խորանարդների ձևով կտրատեք: Մաքրեք ու կտրատեք սունկը: Մաքրեք ու մանր կտրատեք սոխն ու սխտորը:
- Եռացրեք ջուրը, ավելացրեք կտրտած կարտոֆիլը, դափնու տերևը և հատիկավոր սև պղպեղը: Մի քիչ էլ եռացրեք, ավելացրեք սունկը: Անհրաժեշտության դեպքում փրփուրը հեռացրեք ու 15 րոպե թույլ կրակի վրա փակ կափարիչի տակ եփեք:
- Քանի դեռ ապուրը եփվում է, խոզի ճարպը հալեցրեք, ալյուրը 2 րոպե տապակեք նրա մեջ, ապա ավելացրեք սոխն ու սխտորը: Խառնելով՝ 5 րոպե տապակեք:
- Տապակած սոխն ու սխտորն ավելացրեք ապուրին, եփեք 10 րոպե: Մաղադանոսի ցողունները հեռացրեք, տերևները շատ մանր կտրատեք:
- Ապա ավելացրեք մաղադանոսը, և ըստ ցանկության՝ քացախը: Եփեք 1 րոպե: Ավելացրեք սերուցքը, հանեք կրակի վրայից:
Ապուրը մատուցեք չորահացի հետ միասին: