Չարենց
23.01.2021 / 12:00
Սատիրիկոն/Լուր-մեկնաբանություն
23.01.2021 / 11:00
Լուրեր
23.01.2021 / 09:30
Սատիրիկոն/Լուր-մեկնաբանություն
22.01.2021 / 22:00
Քաղաքական
22.01.2021 / 21:00
12.12.2020   15:00
158

Հեշտ ու համեղ. Սպիտակ գինով ապուր


Այս ապուրը ծնունդով Իտալիայի հյուսիսային շրջաններից է: Ուտեստի լավ համի գլխավոր գրավականը արգանակն է, այնպես որ՝ այն նախապես պատրաստեք տավարի մսից, գազարից, սոխից, նեխուրից և համեմունքներից: Երկար եփեք՝ մոտ 3 ժամ, որպեսզի արգանակը չպղտորվի, ջրի նման զուլալ լինի:

Բաղադրիչները
4-6 բաժնի համար

  • 500 մլ մսի արգանակ
  • 150 մլ սպիտակ չոր գինի
  • 150 մլ սերուցք (20-35 տոկոս յուղայնության) 
  • 4 խոշոր ձվի դեղնուց
  • 4 փոքր կտոր հաց
  • 30 գ կարագ
  • աղացած դարչին
  • աղ, աղացած սպիտակ պղպեղ

Պատրաստման եղանակը

  1. Կաթսայի մեջ լցրեք արգանակն ու գինին, տաքացրեք, բայց մի թողեք, որ եռա:
  2. Թասի մեջ խառնեք ձվի դեղնուցները, սերուցքը, աղը, պղպեղը և աստիճանաբար ավելացրեք արգանակին՝ անընդհատ խառնելով, որպեսզի գնդիկներ չառաջանան:
  3. Թույլ կրակի վրա շարունակեք տաքացնել ապուրը՝ դարձյալ անընդհատ խառնելով, մինչև խտանա, մոտ 5-7 րոպե:
  4. Հացը փոքրիկ քառակուսիների ձևով կտրատեք, թավայի մեջ կարագը հալեցրեք ու հացի կտորները տապակեք բոլոր կողմերից, մինչև ոսկեգույն երանգ ստանալը:
  5. Ապուրը լցրեք տաքացրած ափսեների մեջ, ավելացրեք չորացրած հացի կտորները, վրան դարչին ցանեք ու մատուցեք:

Խորհուրդ: Այս ապուրի կարմիր գինով տարբերակն էլ կա, բայց այդ դեպքում սպիտակ պղպեղը պետք է փոխարինել սևով, մի փոքր շաքարավազ ավելացնել և ըստ ցանկության՝ մսագնդիկներ:

«Չորրորդ իշխանություն», թիվ 39, 2020



Համաձայն «Հեղինակային իրավունքի և հարակից իրավունքների մասին» օրենքի՝ լրատվական նյութերից քաղվածքների վերարտադրումը պետք է չբացահայտի նյութի էական մասը: Կայքի նյութերից քաղվածքներ արտատպելիս լրատվամիջոցի անվանման նշումը և ակտիվ հղումի տեղադրումը պարտադիր է:
Հարգելի ընթերցողներ, այստեղ դուք կարող եք տեղադրել ձեր կարծիքը տվյալ նյութի վերաբերյալ` օգտագործելով Facebook-ի ձեր account-ը: Խնդրում ենք լինել կոռեկտ և հետևել մեր պարզ կանոներին. արգելվում է տեղադրել թեմային չվերաբերող մեկնաբանություններ, գովազդային նյութեր, վիրավորանքներ և հայհոյանքներ: Խմբագրությունն իրավունք է վերապահում ջնջել մեկնաբանությունները` նշված կանոնները խախտելու դեպքում:
 Պիտակներ

         իտալական խոհանոց, Նմուշներ աշխարհի խոհանոցներից, «Չորրորդ իշխանություն»


››› «Չորրորդ իշխանություն» թերթի և 4rd.am կայքի ՀԱՅՏԱՐԱՐՈՒԹՅՈՒՆԸ
››› Ո՞ւմ ձեռնտու չէ 200 միլիոն դոլարի ներդրումը
››› Երևանի ժառանգության պաշտպանության կոմիտեի հայտարարությունը
››› Իշխելու թշվառությունն ու փառքի արվեստը
››› Անասնաֆերմա՝ Նարեկ Սարգսյանից Նիկոլ Փաշինյանին... Տիգրան Ավինյանին էլ
››› Մերժվածների ջղակծկումների և վարչապետի ձախողումների արանքում
››› Ո՞վ է եղել իրական դավաճանը
››› Երբ թիրախավորվում է լռությունը
››› Ինչո՞ւ են զինվորները զոհվում Ղարաբաղում և ինչո՞ւ են բոլոր զոհերը հայաստանցի
››› Մշակութային հեղափոխություն չի լինելու
››› Ատելության խոսքը, ամբոխահաճությունը և տրամաբանությունը
››› Տաշիրյան սարդոստայն
››› Գործող Սահմանադրությունը կարող է ոչնչացնել հեղափոխությունը
››› Առաջիկա երկու-երեք ամիսները վճռորոշ են լինելու
››› ԱԱԾ-ն պետք է կանխի Քոչարյանի գայթակղությունները
››› Նիկոլն ընդդեմ Նիկոլի
››› Այսպես է լինում, երբ վեթթինգի փոխարեն հավատում են դատախազի ազնիվ խոսքին
››› Սրանց գործը փախնողներին «հաջող» անելն է
››› Արսեն Թորոսյանն ու Ալեն Սիմոնյանը՝ 1-9 հաշվով պարտության գլխավոր մեղավորներ
››› Ակորդեոնիստը որոշել է նստել «սուխոյ ատկազով»
››› ՀՀԿ-ի անհաջող գրագողությունը
››› Տանը վեր ընկնելու ժամանակները
››› Անցյալի պատանդները

Ամենաընթերցված
























37-ի երկրպագուն
37-ի երկրպագուն
07.01.2021 / 4825