Այս ապուրը ծնունդով Իտալիայի հյուսիսային շրջաններից է: Ուտեստի լավ համի գլխավոր գրավականը արգանակն է, այնպես որ՝ այն նախապես պատրաստեք տավարի մսից, գազարից, սոխից, նեխուրից և համեմունքներից: Երկար եփեք՝ մոտ 3 ժամ, որպեսզի արգանակը չպղտորվի, ջրի նման զուլալ լինի:
Բաղադրիչները
4-6 բաժնի համար
- 500 մլ մսի արգանակ
- 150 մլ սպիտակ չոր գինի
- 150 մլ սերուցք (20-35 տոկոս յուղայնության)
- 4 խոշոր ձվի դեղնուց
- 4 փոքր կտոր հաց
- 30 գ կարագ
- աղացած դարչին
- աղ, աղացած սպիտակ պղպեղ
Պատրաստման եղանակը
- Կաթսայի մեջ լցրեք արգանակն ու գինին, տաքացրեք, բայց մի թողեք, որ եռա:
- Թասի մեջ խառնեք ձվի դեղնուցները, սերուցքը, աղը, պղպեղը և աստիճանաբար ավելացրեք արգանակին՝ անընդհատ խառնելով, որպեսզի գնդիկներ չառաջանան:
- Թույլ կրակի վրա շարունակեք տաքացնել ապուրը՝ դարձյալ անընդհատ խառնելով, մինչև խտանա, մոտ 5-7 րոպե:
- Հացը փոքրիկ քառակուսիների ձևով կտրատեք, թավայի մեջ կարագը հալեցրեք ու հացի կտորները տապակեք բոլոր կողմերից, մինչև ոսկեգույն երանգ ստանալը:
- Ապուրը լցրեք տաքացրած ափսեների մեջ, ավելացրեք չորացրած հացի կտորները, վրան դարչին ցանեք ու մատուցեք:
Խորհուրդ: Այս ապուրի կարմիր գինով տարբերակն էլ կա, բայց այդ դեպքում սպիտակ պղպեղը պետք է փոխարինել սևով, մի փոքր շաքարավազ ավելացնել և ըստ ցանկության՝ մսագնդիկներ:
«Չորրորդ իշխանություն», թիվ 39, 2020