Չորեքշաբթի 05.08.2020 20:54

Քաղաքական
05.08.2020 / 20:00
Լուր-մեկնաբանություն
05.08.2020 / 19:00
Քաղաքական
05.08.2020 / 17:00
Լուր-մեկնաբանություն
05.08.2020 / 16:00
Տնտեսական
05.08.2020 / 14:30
Լուր-մեկնաբանություն
05.08.2020 / 12:30
25.07.2020   15:00
287

Հեշտ ու համեղ. Տապակած լյարդ՝ լոլիկի ու սոխի աղցանով


Համարվում է, որ ալբանական խոհանոցը շատ ընդհանրություններ ունի հունական ու թուրքական խոհանոցների հետ: Սակայն այն նաև տիպիկ, գուցե ոչ շատ հայտնի բաղադրատոմսեր ունի, որոնցում հիմնականում միս է օգտագործվում: 

Ներկայացնում ենք դրանցից մեկը:

Բաղադրիչները 

  • 500-600 գ տավարի լյարդ
  • 6 ճ.գ. ալյուր
  • կարմիր, կծու աղացած պղպեղ
  • աղ, աղացած սև պղպեղ
  • ձիթապտղի ձեթ

Աղցանի համար

  • 3 մեծ, հասած լոլիկ
  • 2 միջին չափի կարմիր, քաղցր սոխ
  • 2-3 ճյուղ մաղադանոս
  • ձիթապտղի ձեթ
  • աղ, աղացած սև պղպեղ

Պատրաստման եղանակը

  1. Հեռացրեք լյարդի թաղանթն ու ծորանները, փափկամիսը բարակ շերտերով կտրատեք:
  2. Ալյուրը խառնեք աղացած կարմիր ու սև պղպեղների հետ, լյարդի կտորներն այնպես թաթախեք նրա մեջ, որ բոլոր կողմերից ալյուրով պատվեն:
  3. Խորը թավայի մեջ տաքացրեք ձեթը: Լյարդի կտորները տապակեք, մինչև ոսկեգույն երանգ ստանալը:
  4. Պատրաստի լյարդի կտորները տեղադրեք տաքացրած ափսեի մեջ: Ափսեն ծածկեք փայլաթիթեղով, որպեսզի միսը չսառչի:
  5. Պատրաստեք աղցանը: Մաքրած սոխը բարակ օղակների ձևով կտրատեք, լոլիկները միջին չափի կտորների բաժանեք, մաղադանոսը մանրացրեք: Խառնեք սոխը, լոլիկն ու մաղադանոսը, սև պղպեղ արեք վրան, ավելացրեք ձիթապտղի ձեթը, խառնեք:
  6. Տապակած տավարի լյարդը մատուցեք աղցանի հետ մեկտեղ:

Խորհուրդ: Տավարի լյարդը կարող եք փոխարինել հորթի և նույնիսկ ոչխարի լյարդով. ուտեստը դրանից միայն կշահի: Կարևորն այն է, որ պղպեղը չխնայեք, դրանում է ողջ գաղտնիքը: Եվս մեկ խորհուրդ. ոչ մի դեպքում չի կարելի չափազանց երկար տապակել լյարդը, մի քանի րոպեն լրիվ բավարար է: Թավայից լյարդի կտորները կարող եք մի քիչ կիսահում հանել, ափսեի մեջ՝ փայլաթիթեղի տակ, այն կշարունակի եփվել:

«Չորրորդ իշխանություն», թիվ 19, 2020



Հարգելի ընթերցողներ, այստեղ դուք կարող եք տեղադրել ձեր կարծիքը տվյալ նյութի վերաբերյալ` օգտագործելով Facebook-ի ձեր account-ը: Խնդրում ենք լինել կոռեկտ և հետևել մեր պարզ կանոներին. արգելվում է տեղադրել թեմային չվերաբերող մեկնաբանություններ, գովազդային նյութեր, վիրավորանքներ և հայհոյանքներ: Խմբագրությունն իրավունք է վերապահում ջնջել մեկնաբանությունները` նշված կանոնները խախտելու դեպքում:
 Պիտակներ

         Նմուշներ աշխարհի խոհանոցներից, «Չորրորդ իշխանություն», ալբանական խոհանոց


››› Երևանի ժառանգության պաշտպանության կոմիտեի հայտարարությունը
››› Իշխելու թշվառությունն ու փառքի արվեստը
››› Անասնաֆերմա՝ Նարեկ Սարգսյանից Նիկոլ Փաշինյանին... Տիգրան Ավինյանին էլ
››› Մերժվածների ջղակծկումների և վարչապետի ձախողումների արանքում
››› Ո՞վ է եղել իրական դավաճանը
››› Երբ թիրախավորվում է լռությունը
››› Ինչո՞ւ են զինվորները զոհվում Ղարաբաղում և ինչո՞ւ են բոլոր զոհերը հայաստանցի
››› Մշակութային հեղափոխություն չի լինելու
››› Ատելության խոսքը, ամբոխահաճությունը և տրամաբանությունը
››› Տաշիրյան սարդոստայն
››› Գործող Սահմանադրությունը կարող է ոչնչացնել հեղափոխությունը
››› Առաջիկա երկու-երեք ամիսները վճռորոշ են լինելու
››› ԱԱԾ-ն պետք է կանխի Քոչարյանի գայթակղությունները
››› Նիկոլն ընդդեմ Նիկոլի
››› Այսպես է լինում, երբ վեթթինգի փոխարեն հավատում են դատախազի ազնիվ խոսքին
››› Սրանց գործը փախնողներին «հաջող» անելն է
››› Արսեն Թորոսյանն ու Ալեն Սիմոնյանը՝ 1-9 հաշվով պարտության գլխավոր մեղավորներ
››› Ակորդեոնիստը որոշել է նստել «սուխոյ ատկազով»
››› ՀՀԿ-ի անհաջող գրագողությունը
››› Տանը վեր ընկնելու ժամանակները
››› Անցյալի պատանդները

Ամենաընթերցված


Երգիր, որ չկռվես


«ՉԻ» ռիթմով
«ՉԻ» ռիթմով
01.08.2020 / 945














Ստոպ-կադր
Ստոպ-կադր
01.08.2020 / 518














В ритме «ЧИ»
В ритме «ЧИ»
01.08.2020 / 266