Չորեքշաբթի 30.09.2020 21:54

Սատիրիկոն/Լուր-մեկնաբանություն
30.09.2020 / 21:30
Սատիրիկոն/Լուր-մեկնաբանություն
30.09.2020 / 20:00
Սատիրիկոն/Լուր-մեկնաբանություն
30.09.2020 / 19:00
Սատիրիկոն/Լուր-մեկնաբանություն
30.09.2020 / 16:30
Քաղաքական
30.09.2020 / 14:00
29.08.2020   15:00
122

Հեշտ ու համեղ. Տնական մակարոն՝ մսով ռագուի հետ


Իտալացիները շատ են սիրում տանը պատրաստված մակարոնեղեն: Իտալիայի կենտրոնում դրանք հաճախ ձվով կամ միայն ձվի դեղնուցով են պատրաստում: Իսկ ահա հարավում, որտեղ խոհանոցն ավելի աղքատիկ է, մակարոնը ալյուրից ու ջրից են պատրաստել: Փոխարենը մակարոններին հետաքրքիր ձև են տվել ու զարմանալի անուններով կնքել: 

Բաղադրիչները
6-8 բաժնի համար

  • 300 գ ալյուր
  • 120-150 գ ջուր

Ռագուի համար

  • 500 գ խոզի փափուկ միս
  • 250 գ սունկ
  • 1 միջին չափի գլուխ սոխ
  • 1 ճյուղ նեխուր
  • 1 դափնու տերև
  • 600 գ մանր կտրտած լոլիկ՝ սեփական հյութի մեջ
  • 100 մլ կարմիր չոր գինի
  • 2-3 մեխակի կոկոն
  • ձիթապտղի ձեթ
  • գինու քացախ
  • աղ, աղացած սև պղպեղ

Պատրաստման եղանակը

  1. Լվացեք մեծ կտորներով կտրտած խոզի միսը: Վրան քացախով բացած ջուր լցրեք (1/2 ճ.գ. քացախ 1 լիտր ջրին): Թողեք 12 ժամով, ամեն 3-4 ժամը մեկ փոխելով թթվաջուրը:
  2. Մանր կտրատեք սոխն ու նեխուրը: Թավայի մեջ մի փոքր ձեթ տաքացրեք, 5 րոպե տապակեք սոխն ու նեխուրը: Ավելացրեք կտրտած սունկը, ևս 5 րոպե տապակեք:
  3. Միսը հանեք թթվաջրի միջից, չորացրեք, մանր կտորներով կտրատեք, ավելացրեք բանջարեղենին, բոլոր կողմերից տապակեք ու վրան լցրեք գինին: Ավելացրեք դափնու տերևը, մեխակը, լոլիկն իր հյութի հետ, աղ ու պղպեղ արեք, թույլ կրակի վրա 2-3 ժամ շոգեխաշեք: Անհրաժեշտության դեպքում մի փոքր ջուր ավելացրեք:
  4. Քանի դեռ ռագուն եփվում է, ալյուրը, աղն ու ջուրը խառնելով խմոր հունցեք: Խմորը պետք է էլաստիկ լինի: Ծածկեք խմորը, 30-60 րոպեով տեղադրեք սառնարանում:
  5. Խմորը հանեք սառնարանից, վրայից փոքր կտորներ պոկեք, երկարավուն պարանի տեսք տվեք, ապա գործելու շյուղի վրա փաթաթեք, պարույրի ձև տվեք:
  6. Խմորից պատրաստված պարույրները դրեք ալյուր ցանած սկուտեղի վրա, թողեք մի փոքր չորանան: Հետո 3-4 րոպե եփեք աղաջրի մեջ, ապա լցրեք քամիչի, հետո անմիջապես կաթսայի մեջ: Թավայից ռագուն տեղափոխեք մակարոններով կաթսայի մեջ, խառնեք ու միանգամից մատուցեք:

Խորհուրդ: Եթե ուտեստը խոզի մսի փոխարեն տավարի մսով եք պատրաստում, միսը թթվաջրի մեջ դնել պետք չէ, սկսեք 2-րդ քայլից:

«Չորրորդ իշխանություն», թիվ 24, 2020



Հարգելի ընթերցողներ, այստեղ դուք կարող եք տեղադրել ձեր կարծիքը տվյալ նյութի վերաբերյալ` օգտագործելով Facebook-ի ձեր account-ը: Խնդրում ենք լինել կոռեկտ և հետևել մեր պարզ կանոներին. արգելվում է տեղադրել թեմային չվերաբերող մեկնաբանություններ, գովազդային նյութեր, վիրավորանքներ և հայհոյանքներ: Խմբագրությունն իրավունք է վերապահում ջնջել մեկնաբանությունները` նշված կանոնները խախտելու դեպքում:
 Պիտակներ

         իտալական խոհանոց, Նմուշներ աշխարհի խոհանոցներից, «Չորրորդ իշխանություն»


››› «Չորրորդ իշխանություն» թերթի և 4rd.am կայքի ՀԱՅՏԱՐԱՐՈՒԹՅՈՒՆԸ
››› Ո՞ւմ ձեռնտու չէ 200 միլիոն դոլարի ներդրումը
››› Երևանի ժառանգության պաշտպանության կոմիտեի հայտարարությունը
››› Իշխելու թշվառությունն ու փառքի արվեստը
››› Անասնաֆերմա՝ Նարեկ Սարգսյանից Նիկոլ Փաշինյանին... Տիգրան Ավինյանին էլ
››› Մերժվածների ջղակծկումների և վարչապետի ձախողումների արանքում
››› Ո՞վ է եղել իրական դավաճանը
››› Երբ թիրախավորվում է լռությունը
››› Ինչո՞ւ են զինվորները զոհվում Ղարաբաղում և ինչո՞ւ են բոլոր զոհերը հայաստանցի
››› Մշակութային հեղափոխություն չի լինելու
››› Ատելության խոսքը, ամբոխահաճությունը և տրամաբանությունը
››› Տաշիրյան սարդոստայն
››› Գործող Սահմանադրությունը կարող է ոչնչացնել հեղափոխությունը
››› Առաջիկա երկու-երեք ամիսները վճռորոշ են լինելու
››› ԱԱԾ-ն պետք է կանխի Քոչարյանի գայթակղությունները
››› Նիկոլն ընդդեմ Նիկոլի
››› Այսպես է լինում, երբ վեթթինգի փոխարեն հավատում են դատախազի ազնիվ խոսքին
››› Սրանց գործը փախնողներին «հաջող» անելն է
››› Արսեն Թորոսյանն ու Ալեն Սիմոնյանը՝ 1-9 հաշվով պարտության գլխավոր մեղավորներ
››› Ակորդեոնիստը որոշել է նստել «սուխոյ ատկազով»
››› ՀՀԿ-ի անհաջող գրագողությունը
››› Տանը վեր ընկնելու ժամանակները
››› Անցյալի պատանդները

Ամենաընթերցված


















Մալադե´ց, աներ
Մալադե´ց, աներ
11.09.2020 / 1529























Վազիր դատարան
Վազիր դատարան
23.09.2020 / 918