Երեքշաբթի 19.01.2021 02:32

Չարենց
18.01.2021 / 22:00
Սատիրիկոն/Լուր-մեկնաբանություն
18.01.2021 / 21:30
Սատիրիկոն/Լուր-մեկնաբանություն
18.01.2021 / 21:00
Քաղաքական
18.01.2021 / 20:00
Սատիրիկոն/Լուր-մեկնաբանություն
18.01.2021 / 19:00
Սատիրիկոն/Լուր-մեկնաբանություն
18.01.2021 / 17:30
20.12.2020   15:00
169

Քաղցր ու համեղ. Կարկանդակ «Սբրիզոլոնա»


Սա հագեցնող, կալորիական, քաղցր ու շատ համեղ կարկանդակ է: Աղանդերի բաղադրիչներից դատելով՝ ժամանակին սա աղքատների տոնական ուտեստն է եղել՝ եգիպտացորենի ալյուր, կենդանական ճարպ և պնդուկ ցորենի ալյուրի, կարագի ու նուշի փոխարեն: Բայց ինչպես հաճախ է տեղի ունեցել նման ուտեստների հետ, այն փոփոխվել է և մեր ժամանակները հասել ներկա ձևով: Բաղադրատոմսի մեջ փոփոխությունները տեղի են ունեցել ամենայն հավանականությամբ արդեն 17-րդ դարում, իսկ հիմա «Սբրիզոլոնան» ընդգրկվել է նույնիսկ ամենալուրջ ռեստորանների ճաշացանկում:

Բաղադրիչները
6-8 բաժնի համար

  • 300 գ ալյուր
  • 100 գ կարագ, մի փոքր էլ տապակին քսելու համար
  • 1/2 բաժակ շաքարավազ
  • 2 ձու
  • 100 գ մաքրած նուշ
  • մի փոքր աղ
  • մանր չորահաց՝ տապակին ցանելու համար

Պատրաստման եղանակը

  1. Կարագը հալեցրեք: Նուշը ոչ շատ մանր փշուրների վերածեք:
  2. Ալյուրը մաղեք, այն խառնեք կարագի հետ, ավելացրեք շաքարավազը, ձվերն ու աղը: Խմորի մեջ վերջինն ավելացրեք նուշը:
  3. Տապակի վրա կարագ քսեք, վրան չորահաց ցանեք:
  4. Տապակի մեջ լցրեք խմորը և 35 րոպեով տեղադրեք 180 աստիճան ցելսիուս տաքության ջեռոցի մեջ: 
  5. Հովանալուց հետո մատուցեք:

Խորհուրդ: «Սբրիզոլոնան» պետք չէ դանակով կտրել: Ավանդույթի համաձայն՝ այն ձեռքով են մասնատում: Հաճախ այս կարկանդակը մատուցում են կարմիր քաղցր գինու հետ: Կարկանդակի կտորները կարող եք մտցնել գինու մեջ, հետո՝ ուտել: Ասում են՝ այդպես ավելի համեղ է:

«Չորրորդ իշխանություն», թիվ 40, 2020



Համաձայն «Հեղինակային իրավունքի և հարակից իրավունքների մասին» օրենքի՝ լրատվական նյութերից քաղվածքների վերարտադրումը պետք է չբացահայտի նյութի էական մասը: Կայքի նյութերից քաղվածքներ արտատպելիս լրատվամիջոցի անվանման նշումը և ակտիվ հղումի տեղադրումը պարտադիր է:
Հարգելի ընթերցողներ, այստեղ դուք կարող եք տեղադրել ձեր կարծիքը տվյալ նյութի վերաբերյալ` օգտագործելով Facebook-ի ձեր account-ը: Խնդրում ենք լինել կոռեկտ և հետևել մեր պարզ կանոներին. արգելվում է տեղադրել թեմային չվերաբերող մեկնաբանություններ, գովազդային նյութեր, վիրավորանքներ և հայհոյանքներ: Խմբագրությունն իրավունք է վերապահում ջնջել մեկնաբանությունները` նշված կանոնները խախտելու դեպքում:
 Պիտակներ

         իտալական խոհանոց, Նմուշներ աշխարհի խոհանոցներից, «Չորրորդ իշխանություն»


››› «Չորրորդ իշխանություն» թերթի և 4rd.am կայքի ՀԱՅՏԱՐԱՐՈՒԹՅՈՒՆԸ
››› Ո՞ւմ ձեռնտու չէ 200 միլիոն դոլարի ներդրումը
››› Երևանի ժառանգության պաշտպանության կոմիտեի հայտարարությունը
››› Իշխելու թշվառությունն ու փառքի արվեստը
››› Անասնաֆերմա՝ Նարեկ Սարգսյանից Նիկոլ Փաշինյանին... Տիգրան Ավինյանին էլ
››› Մերժվածների ջղակծկումների և վարչապետի ձախողումների արանքում
››› Ո՞վ է եղել իրական դավաճանը
››› Երբ թիրախավորվում է լռությունը
››› Ինչո՞ւ են զինվորները զոհվում Ղարաբաղում և ինչո՞ւ են բոլոր զոհերը հայաստանցի
››› Մշակութային հեղափոխություն չի լինելու
››› Ատելության խոսքը, ամբոխահաճությունը և տրամաբանությունը
››› Տաշիրյան սարդոստայն
››› Գործող Սահմանադրությունը կարող է ոչնչացնել հեղափոխությունը
››› Առաջիկա երկու-երեք ամիսները վճռորոշ են լինելու
››› ԱԱԾ-ն պետք է կանխի Քոչարյանի գայթակղությունները
››› Նիկոլն ընդդեմ Նիկոլի
››› Այսպես է լինում, երբ վեթթինգի փոխարեն հավատում են դատախազի ազնիվ խոսքին
››› Սրանց գործը փախնողներին «հաջող» անելն է
››› Արսեն Թորոսյանն ու Ալեն Սիմոնյանը՝ 1-9 հաշվով պարտության գլխավոր մեղավորներ
››› Ակորդեոնիստը որոշել է նստել «սուխոյ ատկազով»
››› ՀՀԿ-ի անհաջող գրագողությունը
››› Տանը վեր ընկնելու ժամանակները
››› Անցյալի պատանդները

Ամենաընթերցված
























37-ի երկրպագուն
37-ի երկրպագուն
07.01.2021 / 4791