Քաղաքական
25.02.2021 / 23:27
Սատիրիկոն/Լուր-մեկնաբանություն
25.02.2021 / 19:40
17.01.2021   15:00
149

Քաղցր ու համեղ. Մեղրով փքաբլիթներ


Մեծ պահքին նախորդող շաբաթը իտալացիները Բարեկենդանի տոնն են նշում: Երեխաները, երբեմն նաև մեծահասակները Բարեկենդանի տոնի կոստյումներ են հագնում, դպրոցները մի քանի օրով փակվում են, քաղաքներում տոնակատարություններ ու շքերթներ են անցկացնում: Սեղանները լցնում են բազմազան ուտեստներով: Աղանդերներից սովորաբար փքաբլիթներ են լինում, որոնց բաղադրատոմսերը շատ-շատ են: Մենք առաջարկում ենք փորձել Բազիլիկատում պատրաստվող փքաբլիթները:

Բաղադրիչները
4 բաժնի համար

  • 250 գ ալյուր
  • 1 մեծ կարտոֆիլ
  • 12 գ թարմ փխրեցուցիչ
  • 250 մլ ձիթապտղի ձեթ
  • ջրիկ մեղր
  • 1/4  ճ. գ. աղ

Պատրաստման եղանակը

  1. Կեղևով կարտոֆիլը 30 րոպե եփեք, մաքրեք կեղևից ու պյուրեի վերածեք: Փխրեցուցիչը բացեք 1/2 բաժակ տաք (38-40 աստիճան ցելսիուս) ջրի մեջ: Ալյուրը մաղեք, վրան լցրեք փխրեցուցիչով ջուրը, ավելացրեք կարտոֆիլն ու աղը:
  2. Խմորը հունցեք՝ անհրաժեշտության դեպքում տաք ջուր ավելացնելով մինչև այն դադարի կպչել ձեռքերին: 2 ժամ թողեք տաք տեղում:
  3. Խորը թավայի մեջ միջին ուժգնության կրակի վրա տաքացրեք ձեթը: Խոնավ ձեռքերով խմորից ոչ մեծ օղաբլիթներ ձևավորեք:
  4. Օղաբլիթ-փքաբլիթները ձեթի մեջ տապակեք երկու կողմից մինչև ոսկեգույն դառնալը: Թավայի միջից պատրաստի փքաբլիթները տեղափոխեք անձեռոցիկների վրա, մեկ անգամ շրջեք ու տեղավորեք տաքացրած ափսեի մեջ:

Պատրաստի փքաբլիթների վրա ըստ ճաշակի մեղր լցրեք ու միանգամից մատուցեք: 

«Չորրորդ իշխանություն», թիվ 2, 2021



Համաձայն «Հեղինակային իրավունքի և հարակից իրավունքների մասին» օրենքի՝ լրատվական նյութերից քաղվածքների վերարտադրումը պետք է չբացահայտի նյութի էական մասը: Կայքի նյութերից քաղվածքներ արտատպելիս լրատվամիջոցի անվանման նշումը և ակտիվ հղումի տեղադրումը պարտադիր է:
Հարգելի ընթերցողներ, այստեղ դուք կարող եք տեղադրել ձեր կարծիքը տվյալ նյութի վերաբերյալ` օգտագործելով Facebook-ի ձեր account-ը: Խնդրում ենք լինել կոռեկտ և հետևել մեր պարզ կանոներին. արգելվում է տեղադրել թեմային չվերաբերող մեկնաբանություններ, գովազդային նյութեր, վիրավորանքներ և հայհոյանքներ: Խմբագրությունն իրավունք է վերապահում ջնջել մեկնաբանությունները` նշված կանոնները խախտելու դեպքում:

 Պիտակներ

         Նմուշներ աշխարհի խոհանոցներից, իտալական խոհանոց, «Չորրորդ իշխանություն»


››› Արմեն Շեկոյան. Միջնորդը
››› «Չորրորդ իշխանություն» թերթի և 4rd.am կայքի ՀԱՅՏԱՐԱՐՈՒԹՅՈՒՆԸ
››› Ո՞ւմ ձեռնտու չէ 200 միլիոն դոլարի ներդրումը
››› Երևանի ժառանգության պաշտպանության կոմիտեի հայտարարությունը
››› Իշխելու թշվառությունն ու փառքի արվեստը
››› Անասնաֆերմա՝ Նարեկ Սարգսյանից Նիկոլ Փաշինյանին... Տիգրան Ավինյանին էլ
››› Մերժվածների ջղակծկումների և վարչապետի ձախողումների արանքում
››› Ո՞վ է եղել իրական դավաճանը
››› Երբ թիրախավորվում է լռությունը
››› Ինչո՞ւ են զինվորները զոհվում Ղարաբաղում և ինչո՞ւ են բոլոր զոհերը հայաստանցի
››› Մշակութային հեղափոխություն չի լինելու
››› Ատելության խոսքը, ամբոխահաճությունը և տրամաբանությունը
››› Տաշիրյան սարդոստայն
››› Գործող Սահմանադրությունը կարող է ոչնչացնել հեղափոխությունը
››› Առաջիկա երկու-երեք ամիսները վճռորոշ են լինելու
››› ԱԱԾ-ն պետք է կանխի Քոչարյանի գայթակղությունները
››› Նիկոլն ընդդեմ Նիկոլի
››› Այսպես է լինում, երբ վեթթինգի փոխարեն հավատում են դատախազի ազնիվ խոսքին
››› Սրանց գործը փախնողներին «հաջող» անելն է
››› Արսեն Թորոսյանն ու Ալեն Սիմոնյանը՝ 1-9 հաշվով պարտության գլխավոր մեղավորներ
››› Ակորդեոնիստը որոշել է նստել «սուխոյ ատկազով»
››› ՀՀԿ-ի անհաջող գրագողությունը
››› Տանը վեր ընկնելու ժամանակները
››› Անցյալի պատանդները

Ամենաընթերցված













Շատ ուրախ ե՞ք
Շատ ուրախ ե՞ք
09.02.2021 / 979









Էդ սպառնըմ ե՞ս
Էդ սպառնըմ ե՞ս
10.02.2021 / 842


















Խզարում ենք
Խզարում ենք
02.02.2021 / 634