Սատիրիկոն/Լուր-մեկնաբանություն
05.03.2021 / 12:00
Սատիրիկոն/Լուր-մեկնաբանություն
04.03.2021 / 21:00
Քաղաքական
04.03.2021 / 20:00
Սատիրիկոն/Լուր-մեկնաբանություն
04.03.2021 / 19:00
Քաղաքական
04.03.2021 / 15:30
06.12.2020   15:00
215

Քաղցր ու համեղ. Թխվածքաբլիթ «Կանեստրելի»


«Կանեստրելին» իտալական Լիգուրիայի ամենահայտնի քաղցր թխվածքաբլիթն է, որի բաղադրատոմսն ավանդաբար փոխանցվում է մորից աղջկան: Նրա անվանումը conestro՝ թարգմանաբար զամբյուղ բառից է, որի մեջ տանտիրուհիները դրել են պատրաստի թխվածքաբլիթները: Այս բաղադրատոմսը հայտնվել է ուշ Վերածննդի շրջանում: 

Թխվածքաբլիթը շատ համեղ է թեյի և սուրճի հետ:

Բաղադրիչները
6-8 բաժնի համար

  • 250 գ ալյուր
  • 125 գ կարագ
  • 125 գ շաքարավազ
  • 1 ձու
  • 1 խոշոր կիտրոնի կեղև
  • շաքարի փոշի

Պատրաստման եղանակը

  1. Թասի մեջ հարեք հալեցրած կարագն ու շաքարավազը, ավելացրեք ձուն ու խառնեք: Կիտրոնի կեղևը մանրացրեք, լցրեք նույն թասի մեջ: Այնուհետև ավելացրեք նաև ալյուրը, լավ հունցեք:
  2. Խմորից գունդ արեք, փաթաթեք կերակրի թաղանթի մեջ ու 30 րոպեով տեղադրեք սառնարանում: 
  3. Խմորից 5 մմ հաստությամբ շերտ բացեք: Ատամնաձև ծայրերով ֆորմայով թխվածքաբլիթներ առանձնացրեք ու տեղադրեք տապակի վրա:
  4. Թխվածքաբլիթը թխեք 15 րոպեով տեղադրելով 180-190 աստիճան ցելսիուս տաքության ջեռոցում: Պատրաստի թխվածքաբլիթը հովանալուց հետո վրան շաքարի փոշի ցանեք: 

Մատուցեք:

«Չորրորդ իշխանություն», թիվ 38, 2020



Համաձայն «Հեղինակային իրավունքի և հարակից իրավունքների մասին» օրենքի՝ լրատվական նյութերից քաղվածքների վերարտադրումը պետք է չբացահայտի նյութի էական մասը: Կայքի նյութերից քաղվածքներ արտատպելիս լրատվամիջոցի անվանման նշումը և ակտիվ հղումի տեղադրումը պարտադիր է:
Հարգելի ընթերցողներ, այստեղ դուք կարող եք տեղադրել ձեր կարծիքը տվյալ նյութի վերաբերյալ` օգտագործելով Facebook-ի ձեր account-ը: Խնդրում ենք լինել կոռեկտ և հետևել մեր պարզ կանոներին. արգելվում է տեղադրել թեմային չվերաբերող մեկնաբանություններ, գովազդային նյութեր, վիրավորանքներ և հայհոյանքներ: Խմբագրությունն իրավունք է վերապահում ջնջել մեկնաբանությունները` նշված կանոնները խախտելու դեպքում:

 Պիտակներ

         իտալական խոհանոց, «Չորրորդ իշխանություն», Նմուշներ աշխարհի խոհանոցներից


››› Սա քո պատերազմն էր, Նիկո՛լ
››› Ոչ ոք չի թաքցրել տարածքներ զիջելու փաստը
››› Քայլ արեք, իրար կերեք
››› Արմեն Շեկոյան. Միջնորդը
››› «Չորրորդ իշխանություն» թերթի և 4rd.am կայքի ՀԱՅՏԱՐԱՐՈՒԹՅՈՒՆԸ
››› Ո՞ւմ ձեռնտու չէ 200 միլիոն դոլարի ներդրումը
››› Երևանի ժառանգության պաշտպանության կոմիտեի հայտարարությունը
››› Իշխելու թշվառությունն ու փառքի արվեստը
››› Անասնաֆերմա՝ Նարեկ Սարգսյանից Նիկոլ Փաշինյանին... Տիգրան Ավինյանին էլ
››› Մերժվածների ջղակծկումների և վարչապետի ձախողումների արանքում
››› Ո՞վ է եղել իրական դավաճանը
››› Երբ թիրախավորվում է լռությունը
››› Ինչո՞ւ են զինվորները զոհվում Ղարաբաղում և ինչո՞ւ են բոլոր զոհերը հայաստանցի
››› Մշակութային հեղափոխություն չի լինելու
››› Ատելության խոսքը, ամբոխահաճությունը և տրամաբանությունը
››› Տաշիրյան սարդոստայն
››› Գործող Սահմանադրությունը կարող է ոչնչացնել հեղափոխությունը
››› Առաջիկա երկու-երեք ամիսները վճռորոշ են լինելու
››› ԱԱԾ-ն պետք է կանխի Քոչարյանի գայթակղությունները
››› Նիկոլն ընդդեմ Նիկոլի
››› Այսպես է լինում, երբ վեթթինգի փոխարեն հավատում են դատախազի ազնիվ խոսքին
››› Սրանց գործը փախնողներին «հաջող» անելն է
››› Արսեն Թորոսյանն ու Ալեն Սիմոնյանը՝ 1-9 հաշվով պարտության գլխավոր մեղավորներ
››› Ակորդեոնիստը որոշել է նստել «սուխոյ ատկազով»
››› ՀՀԿ-ի անհաջող գրագողությունը
››› Տանը վեր ընկնելու ժամանակները
››› Անցյալի պատանդները

Ամենաընթերցված








Ստոպ-կադր
Ստոպ-կադր
01.03.2021 / 582






















Բա սա կյա՞նք է
Բա սա կյա՞նք է
03.03.2021 / 305