...

Քաղցր ու համեղ. Թխվածքաբլիթ «Կանեստրելի»

Քաղցր ու համեղ. Թխվածքաբլիթ «Կանեստրելի»

«Կանեստրելին» իտալական Լիգուրիայի ամենահայտնի քաղցր թխվածքաբլիթն է, որի բաղադրատոմսն ավանդաբար փոխանցվում է մորից աղջկան: Նրա անվանումը conestro՝ թարգմանաբար զամբյուղ բառից է, որի մեջ տանտիրուհիները դրել են պատրաստի թխվածքաբլիթները: Այս բաղադրատոմսը հայտնվել է ուշ Վերածննդի շրջանում: 

Թխվածքաբլիթը շատ համեղ է թեյի և սուրճի հետ:

Բաղադրիչները
6-8 բաժնի համար

  • 250 գ ալյուր
  • 125 գ կարագ
  • 125 գ շաքարավազ
  • 1 ձու
  • 1 խոշոր կիտրոնի կեղև
  • շաքարի փոշի

Պատրաստման եղանակը

  1. Թասի մեջ հարեք հալեցրած կարագն ու շաքարավազը, ավելացրեք ձուն ու խառնեք: Կիտրոնի կեղևը մանրացրեք, լցրեք նույն թասի մեջ: Այնուհետև ավելացրեք նաև ալյուրը, լավ հունցեք:
  2. Խմորից գունդ արեք, փաթաթեք կերակրի թաղանթի մեջ ու 30 րոպեով տեղադրեք սառնարանում: 
  3. Խմորից 5 մմ հաստությամբ շերտ բացեք: Ատամնաձև ծայրերով ֆորմայով թխվածքաբլիթներ առանձնացրեք ու տեղադրեք տապակի վրա:
  4. Թխվածքաբլիթը թխեք 15 րոպեով տեղադրելով 180-190 աստիճան ցելսիուս տաքության ջեռոցում: Պատրաստի թխվածքաբլիթը հովանալուց հետո վրան շաքարի փոշի ցանեք: 

Մատուցեք:

«Չորրորդ իշխանություն», թիվ 38, 2020

ՆՄԱՆԱՏԻՊ ՆՅՈՒԹԵՐ
Դեպի ՎԵՐ